Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnik Hrebak u pratnji saborskog zastupnika Hrga obišao gradnju kolektora

Nakon potpuno riješene vodovodne, radovi i na komunalnoj infrastrukturi

Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik je naglasio i da je zadovoljan time što je za radove zadužena najveća bjelovarska građevinska tvrtka Hidroregulacija, koja je posao dobila putem javnog natječaja

U tijeku su radovi na gradnji kolektora odvodnje u Trojstvenom Markovcu, a od četiri predviđene faze, prva je u Ulici Ivana Pernara i Ferde Gassmana. Radove je sa suradnicima obišao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u pratnji saborskog zastupnika Branka Hrga, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića te predstavnika Vodnih usluga.

Fond za zaštitu okoliša odobrio Bjelovaru projekt gradnje prve e-punionice Prije kraja godine na Trgu Eugena Kvaternika moći će se puniti električni automobili

Radovi vrijedni 6,5 mil. kuna

Inače, iz nacionalnog Programa zaštite voda Hrvatske vode trenutačno izdvajaju 950.000 kuna, dok će cijeli projekt, koji obuhvaća četiri etape, stajati 6,571.737 kuna. Gradonačelnik Hrebak podsjetio je na to da je vodovodna infrastruktura na području grada Bjelovara riješena stopostotno te da se ovim projektom želi omogućiti i komunalnu infrastrukturu što većem broju bjelovarskih kućanstava.

Također, naglasio je i da je zadovoljan time što je za radove zadužena upravo najveća bjelovarska građevinska tvrtka – Hidroregulacija, koja je posao dobila putem javnog natječaja, a kazao je i da postoji sličan projekt i na području Križevačke ceste. Doduše, za njega se još uvijek traži izvođač.

Projekt vrijedan više od šest milijuna kuna velikim dijelom će financirati Hrvatske vode, u čije ime je zamjenik generalnog direktora Voda Davor Vukmirić iskazao zadovoljstvo.

internet Županija nositelj projekta Brzi internet za Bjelovar i okolicu

– Zadovoljan sam kako smo pripremali ovaj projekt, sinergijom svih uključenih. Strateški smo pristupili ovom, ali i svim drugim projektima na području Bjelovara, imajući u vidu interes svih građana – poručio je Vukmirić, najavivši da bi se ovakav susret vrlo ubrzo mogao ponoviti na otvorenju radova na aglomeraciji.

Obilasku je prisustvovao i predstavnik bjelovarskog Komunalca Ivan Ivančić.

– Predviđeno je 90 dana za gradnju ove dionice, a predlažemo da sljedeća dionica bude Trojstvena ulica, nastavak prema Grgincu, gdje ćemo također zaključiti ugovor o izvođenju na vrijednost od 2,1 milijun kuna. To je predviđeno za ovu godinu, dok je okvirni ugovor predviđen za realizaciju unutar dvije godine – kazao je Ivančić, pojasnivši da je riječ o 9 različitih lokacija na kojima će se uglavnom raditi na gradnji sustava gdje ga nema te na dogradnji postojećih sustava.

Ljetna tvornica znanosti u Bjelovaru Mali Bjelovarci na jedan će dan pomagati Osvetnicima i tražiti kamenje beskonačnosti

Građani zadovoljni

Branko Hrg istaknuo je pak da mu je drago što Hrvatske vode ovih dana obilaze teren i kontroliraju realiziraju li se na lokalnoj razini projekti koji su ušli u program Voda. Realizacijom projekta zadovoljan je i predsjednik Mjesnog odbora Trojstveni Markovac Zdenko Kramarić koji je istaknuo i zadovoljstvo građana koji nisu mogli vjerovati da će ove godine konačno krenuti kanalizacija u Markovcu koji se nalazi samo dva kilometra od grada.

Odvajanje otpada u Bjelovaru Na prostoru odlagališta otpada Doline do kraja godine otvara se novo reciklažno dvorište