Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Jedinstven projekt

Nasadi češnjaka u pet godina narasli s tri na više od 70 hektara

Udruga češnjak
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Potpisani su i ugovori o dodjeli potpora za izradu dokumentacije za gradnju ili rekonstrukciju objekta za preradu mlijeka

Vukovarsko-srijemska županija petu godinu zaredom surađuje s Udrugom Češnjak kako bi dodatno povećali površine na kojima se sadi češnjak i ujedno povećali broj proizvođača ove poljoprivredne kulture. U okviru toga projekta župan Božo Galić i predsjednica Udruge Češnjak Mara Čuljak potpisali su ugovore o proizvodnji češnjaka, sorte Cerićki ozimi, za sezonu 2018./2019., te ujedno obavili i primopredaju 1600 kilograma češnjaka za 15 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Zavod za hitnu medicinu Radovi u tijeku Bolji uvjeti rada za još bolju uslugu građanima

Pojašnjeno je kako je obveza svakog korisnika posijati, odnjegovati i pobrati urod i vratiti količinu koju su zadužili kako bi sljedeći urod bio dodijeljen drugim korisnicima, a ostatak obavezno ponovno posaditi. Na ovaj način omogućuje se kompletna proizvodnja – osiguravajući proizvođačima sadni materijal, logistiku proizvodnje, zajedničko trženje i naplatu njihovih proizvoda. Otkad je pokrenut ovaj projekt potpore proizvodnje češnjaka, došlo je do povećanja površina pod češnjakom i to s tri hektara u 2013. na više od 70 hektara u 2017.

Prije toga potpisani su i Ugovori o dodjeli potpora za izradu tehničke dokumentacije za gradnju ili rekonstrukciju objekta malog kapaciteta za preradu mlijeka. Ugovore su potpisali župan Galić i tri OPG-a: P.O. Janko Lomjansky, Ilok; OPG Lidija Salić, Cerna; OPG Marino Bataković, Mikluševci. Sva tri gospodarstva planiraju otvoriti sirane. 

sens Wetland Zajedničkim snagama do zaštite površinskih i podzemnih voda u Tompojevačkim ritovima Zaštita vode spas za floru i faunu Ušteđeni novac od grijanja, odnosno hlađenja škola i dvorana ustanove će moći iskoristiti za kupnju školskog inventara i ostalog pribora potrebnog za rad Energetskom obnovom do znatnih ušteda i podizanja kvalitete boravka Počeli radovi vrijedni 14 milijuna