Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Spektakularno finale City Games na Viru

Naslov prvaka otišao u Komolac, navijači Orašca napravili feštu

Foto: Općina Vir
Pehare i medalje za plasman kapetanima i momčadima podijelili su zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović

Bio je to potpuni trijumf dubrovačkih momčadi na hrvatskom finalu ovogodišnjih City Games na Viru: naslov prvaka otišao je u Komolac, dok su se za pravi spektakl i nikad viđenu feštu pobrinuli navijači drugoplasiranog Orašca. Baklje i dimne kutije uz zaglušujuće sirene pratile su svaki uspjeh momčadi iz Orašca, ali su se na kraju zlatom okitili Komolčani. Prikupili su ukupno 55 bodova uz dvije pobjede u igrama vina i spašavanja turistkinja, što je s ostalim dobrim plasmanima bilo dovoljno za naslov prvaka – izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću i dodao da je proslava bila luda i za pamćenje, jer će Komolčani kao hrvatski prvaci u Sloveniju na međunarodno finale.

Završnica boćarskog Kupa Zadarske županije u disciplini krug Virski boćari nisu uspjeli obraniti lanjski uspjeh

Domaća momčad posljednja

– Ovo je bila prava ludnica i spektakl. Prezadovoljni smo nastupom u finalu i pobjedom, jer je od organizacije do atmosfere sve bilo nezaboravno. Ovo će nas pratiti cijeli život, a pravo slavlje tek nas čeka kada se vratimo kući – kazala je za Virski list kapetanica pobjedničke momčadi Mihaela Pavlović.

– Drugoplasirani Orašac skupio je 49 bodova s dvije pobjede u igrama pršuta i vesla, dok je lanjski prvak iz Krka s 39 bodova te pobjedom u igri morske košarke zauzeo treće mjesto.

Domaća momčad Vira – iako natjecateljski raspoložena – platila je danak neiskustvu, pa je u pet igara hrvatskog finala prikupila tek 8 bodova i zauzela posljednje mjesto. Sito i rešeto kvalifikacijskih turnira kroz koje su prošli ostali finalisti, bilo je značajna prednost koju su pretvorili u bodove i dobar plasman.

Darovnica kralja P. Krešimira 950 godina od prvog spomena otoka Vira

Četvrto mjesto tako je pripalo momčadi Dobropoljana s otoka Pašmana (32 boda), peto Đakovu (31), šesto Dugoj Resi (28) koju je pratila skupina bučnih i entuzijastičnih mladih navijača, a sedmo Malom Lošinju (24 boda).

Pehare i medalje za plasman kapetanima i momčadima podijelili su zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović, dok je pehar prvaka po tradiciji pod noge najboljima položio inicijator i direktor projekta City Games Miroslav Krzyk.

Sponzor općina Vir

Glavni sponzor finala bila je Općina Vir, a ovaj su event zajednički organizirali destinacijska kompanija Vir turizam, Adria Events Agency i virska Turistička zajednica, istaknuli su s Vira.

Dobri turistički rezultati Od početka godine na Viru 1,8 milijuna noćenja