Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Završnica boćarskog Kupa Zadarske županije u disciplini krug

Virski boćari nisu uspjeli obraniti lanjski uspjeh

Foto: Općina Vir
Na Prvenstvo Hrvatske u krugu pored Kokića ići će tako i srebrni Peričić, jer je godinu dana ranije Bašić osvojio nacionalnu broncu i dva mjesta za boćare iz Zadarske županije

– Virski boćari nisu uspjeli ponoviti lanjski uspjeh na završnici boćarskog Kupa Zadarske županije u disciplini krug kada su osvojili zlato i srebro (Darko Bašić i Ante Nemarić), potom i broncu na Prvenstvu Hrvatske (Bašić), jer su tri virska predstavnika ispala još u kvalifikacijama, odnosno u četvrtfinalu. Nemarić i Božo Deša prvog dana turnira nisu prošli kroz repesaž, dok je branitelj naslova Bašić zapeo u četvrtfinalu. Poveo je Bašić u tom meču protiv Mate Kokića iz pridraškog Hajduka 3:1, nakon četvrte ruke imao je 9:8 – i onda je stalo. Staloženi Kokić, koji je poslije s rekordnih 28 punata dobio Ivana Medića u polufinalu te lakoćom u finalu Franka Peričića iz Podvršja, uhvatio je ritam u petoj, šestoj i sedmoj ruci (12:12, 15:15, 18:18) i u posljednjoj dobio meč 21:20 – izvijestio je Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću.

Nije bilo srpanjske rupe na otoku Na Viru u ‘ludom srpnju’ više od 900.000 noćenja, rekordno u jednom mjesecu

Bilo je malo peha

– Kod 18:17 u sedmoj ruci za gorostasnog Pridražanina, Bašić je izbio njegovu boću, ali je za milimetar ostala u krugu. Izjednačio je virski Bluzer potom na 18:18, no izgubio je priliku da u posljednju ruku ode s puntom ili dva viška. A kada se u osmoj ruci Bašićeva boća u valjanju ukopala na crti, bilo je jasno da je kojih sat vremena prije početka meča nesretna kiša oplakivala kolektivnu sudbinu virskih boćara na završnici Kupa ZŽ-a – izvijestili su s Vira.

– Bilo je malo peha, ali to je sport – kazao je Bašić za Virski list.

Imao je, kako se navodi, virski boćar potencijal i energiju za obranu naslova, ali je i Kokić te večeri posjedovao sve što je bilo potrebno da se upiše u boćarsku povijest. Na Prvenstvo Hrvatske u krugu pored Kokića ići će tako i srebrni Peričić, jer je godinu dana ranije Bašić osvojio nacionalnu broncu i dva mjesta za boćare iz Zadarske županije.

Završnica Kupa Zadarske županije Čudesan uspjeh virskih boćara, osvojili sve medalje, Bašiću treći naslov prvaka

Virska trojka treća u Zemuniku

Na tradicionalnom boćarskom turniru trojki Kraljica mira u Zemuniku virski boćari Ante Kapović, Toni Kapović, Antonio Bilosnić i Marino Radović osvojili su treće mjesto. U dvoboju za 3. mjesto bluzeri su s 13:10 nadigrali boćare domaćeg Bulina. Kapetan je jedini odigrao svih pet susreta.

Osim zemuničkog pršuta, sira, pečene janjetine i uživanja u druženju s boćarima iz cijele Zadarske županije, Virani su na službenom nastupu testirali novo-starog člana momčadi, Marina Radovića.

– Bio je dobar. U prvom susretu, kao i svi mi ostali, igrao je nešto slabije. U drugoj partiji Marino je vrhunski valjao – pohvalio je Radovića Kapović.

Turizam Vir do milijun noćenja dan prijie nego rekordne 2018.