Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Završnica Kupa Zadarske županije

Čudesan uspjeh virskih boćara, osvojili sve medalje, Bašiću treći naslov prvaka

Foto: Općina Vir
Bašić, Bilosnić i Vučetić na završnici županijskog Kupa u disciplini pojedinac osvojili su zlato, srebro i broncu, a od osam boćara čak četiri su bila virska

– Na zogovima virskog boćališta uz Muja Darko Bašić ispisao je nove stranice virske boćarske povijesti: pobjedom u finalu Kupa Zadarske županije u disciplini pojedinac osvojio je svoj treći naslov prvaka (2016., 2017. i 2019.) i tako se na listi najvećih pridružio suigraču Igoru Vučetiću (2014., 2015. i 2018.). Posljednjih šest godina Bašić i Vučetić drugim su boćarima ostavljali samo mrvice s postolja, a ovaj je uspjeh virskog boćanja tim veći jer su sva tri prva mjesta pripala upravo virskim boćarima. To je zaista čudesan uspjeh, rezultat koji još nitko nikad nije postigao!

Posao s nekretninama Stranci pokazuju najveći interes za kupnju kuća na Viru

Pregršt uzbuđenja

O uspjehu Virana izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz Virskog lista i dodao da je u dramatičnom finalu Bašić s 9:8 pobijedio suigrača Antonija Bilosnića, dok je trostruki šampion Vučetić svojoj kolekciji zlata sinoć pridodao i drugu brončanu medalju sa županijskih završnica u disciplini pojedinac. Bilosniću je pak ovo bilo drugo županijsko srebro. 

– Postigli smo sjajan rezultat, jer nitko nikad nije osvojio sve tri medalje na natjecanju – kazao je za Virski list također trostruki šampion Bašić.

Dodao je da je ovogodišnje natjecanje donijelo i mnoštvo uzbuđenja, zanimljivih okršaja i dramatičnih momenata. Bilo je to, navodi se, boćanje za sladokusce.

– Prije svega to je bio turnir na kojemu se igralo i gledalo lijepo boćanje. U dramatičnom finalu Bilosnić i ja ponovili smo situaciju iz ranijeg susreta u grupi, čak je i rezultat bio isti – objasnio je Bašić kako je kod vodstva 9:8 gađanjem bulina zaključio finalnu priču.   

Odlični turistički rezultati od 1. siječnja do 15. srpnja Vir nije osjetio Tursku, Grčku, Egipat ili Tunis: noćenja više nego rekordne 2018.

Nositelji kvalitete

– Virski je boćar do svojega trećeg zlata u pojedincu došao furiozno s osam čistih pobjeda: prvo protiv Marka Anića (13:0), potom protiv Šime Anića (10:4) i Duška Lakića (13:2) te Bilosnića (9:8) i Franka Peričića (13:0), potom je u četvrtfinalu Viranin pobijedio Luku Šikića (13:5), u polufinalu Vučetića (13:1) i finalu ponovno klupskog suigrača Bilosnića (9:8). Vučetić je s druge strane pobijedio Josu Šimičevića u četvrtfinalu (11:6), dok je Bilosnić iz natjecanja izbacio klupskog suigrača Antu Nemarića (13:5). U polufinalu je Zračni Zemuničanin bio bolji od Ante Kolčega (13:0), dok je Vučetić izgubio od Bašića, ali je u borbi za brončanu medalju nadigrao Kolčega (13:2). Ukupno su se među osam najboljih u pojedincu našla čak četiri virska boćara, i to trojica kao pobjednici skupina iz ranijih susreta (Bašić, Vučetić, Nemarić). Ovaj apsolutni trijumf na završnici još je jedna potvrda superiornosti virskog boćanja u posljednjih pet-šest godina, tijekom kojih je Boćarski klub Vir prerastao u uvjerljivog nositelja kvalitete županijskog boćanja.

Intenzivna turistička kontrola na Viru Zaštita legalnih iznajmljivača jedan je od osnovnih motiva ove tromjesečne kampanje Na Viru nadmašena rekordna turistička 2018. godina U drugoj polovici lipnja virske plaže su pune, vratio se ljetni šušur i dobre turističke brojke