Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Marušić u obilasku osnovnih škola

Nastava počela u svim školama, u klupe sjelo 80 prvašića više nego lani

POČETAK školske godine obilježen je učeničkim priredbama
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najveća novost u ovoj školskoj godini je početak provođenja eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave, koja se provodi u 62 škole

Župan Danijel Marušić po tradiciji je na početku nove školske godine zajedno s resornom pročelnicom Anicom Vukašinović obišao neke od škola na području Brodsko-posavske županije i poželio prvašićima uspješan početak školovanja. Ove godine posjetio je OŠ Okučani u istoimenom mjestu, OŠ Sibinjskih žrtava u Sibinju te OŠ Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici, gdje su ga dočekali ravnatelji te općinski načelnici.

Ohrabruje činjenica da su ove godine u školske klupe sjela 1184 prvašića, što je 80 više nego lani.

Nakon učeničkih priredbi, župan je prvašićima podijelio prigodne poklone.

– U zadnje vrijeme obnovili smo 23 škole, a kontinuirano ćemo ulagati i dalje. Od posljednjeg nevremena imali smo velike štete na školskim objektima, vrijednost im je procijenjena na milijun eura bez PDV-a, ali moram naglasiti da je unatoč tome u svim školama, pa čak i u onim oštećenima, počela redovita nastava – istaknuo je Marušić.

Najveća novost u ovoj školskoj godini je početak provođenja eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave, koja se provodi u 62 škole. U Brodskoj-posavskoj županiji odobrenje za ovaj program dobila je OŠ Sikirevci iz istoimenog mjesta, koju pohađa 157 učenika. Škola je dobila sredstva za opremanje kabineta i nabavu didaktičkog materijala. Prije dvije godine Županija im je kao osnivač obnovila kuhinju, a sada su zaposlili i dvije nove djelatnice – kuharicu i spremačicu.

– Odlučili smo se za ovaj program kako bismo pomogli našoj djeci, da dobiju potpomognuto učenje, da im stvorimo bolje uvjete i da ostvare bolje rezultate. Imat ćemo učenje kroz timski rad, igru, suradnju i malo drukčiji pristup. Mislim da će se djeca lijepo snaći – rekla je Terezija Štrljić, ravnateljica OŠ Sikirevci. 

brodsko-posavska županija Otvoren prvi dječji vrtić u općini Klakar, ispunjena želja mještana krave Cilj je održati razinu proizvodnje na OPG-ovima Županija dijeli potpore za unapređenje govedarstva, prijave do 31. listopada U CENTRU će se održavati predavanja i edukacije vezane za brze i hitne intervencije i krizna stanja Simulacijsko-edukacijski centr za upravljanje rizicima od katastrofa Grade centar za edukaciju hitnih službi iz cijele Slavonije