Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt EU

Nastavlja se obnova doma u Bilicama

Foto: Grad Pleternica
Na domu se mijenja stolarija, fasada, ugrađuje kotao na pelete i sustav grijanja te se izvodi rekonstrukcija krovišta

Ovih su dana započeli radovi na 400 tisuća kuna vrijednom projektu energetske obnove zgrade Društvenog doma u Bilicama. Naime, Pleternici je u jednom trenutku odobreno devet projekata energetske obnove na širem području grada, od čega su četiri (sportsko-rekreacijski centri u Kuzmici i Buku, Društveni dom u Blacku i Centar hrvatskih branitelja u Pleternici) završena prošle i početkom ove godine.

Ulaganja u pleterničku poduzetničku zonu Niču dvije hale vrijedne 40-ak milijuna kuna

Preostalo je odraditi još pet projekata, a riječ je o energetskoj obnovi društvenih domova u Bilicama i Zarilcu te zgradama dobrovoljnih vatrogasnih društava u Buku, Požeškim Sesvetama i Sulkovcima. Vrijednost svih devet navedenih projekata energetske obnove veća je od 3,5 milijuna kuna, a sufinancira ih Europska unija putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– S obzirom na situaciju s koronavirusom, mi ćemo vjerojatno zaustaviti druge investicije koje se financiraju vlastitim sredstvima. No, ono što se financira sredstvima Europske unije ide u realizaciju i to je neupitno. Dakle, i energetska obnova zgrade Društvenog doma u Bilicama, kao i sljedeće četiri koje bi se trebale provesti sigurno nisu investicije čiju ćemo provedbu odgađati – kazala je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Radove vrijedne 16 milijuna kuna sufinancira Europska unija Pleternički osnovnoškolci dobivaju modernu, obnovljenu školu za 21. stoljeće

Gradonačelnica je precizirala kako investicija vezana za dom u Bilicama obuhvaća energetsku obnovu objekta, promjenu stolarije, fasada, ugradnju kotla na pelete i sustava grijanja te rekonstrukciju krovišta.