Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
SUSRET SA ŽUPANOM DAMIROM DEKANIĆEM

Nastavlja se suradnja sa Županijom Posavskom

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Obje strane usuglasile su se o potrebi suradnje u području od zajedničkog interesa

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić održao je u Palači Srijem u Vukovaru radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem. Bilo je riječi o mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova EU te podršci Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u postupku pripreme i provedbe zajedničkih projekata.

Obje strane usuglasile su se o potrebi suradnje u području od zajedničkog interesa, osobito u području navodnjavanja, prometne infrastrukture, zdravstvu, gospodarstvu i privlačenju investicija.

– Vjerujem da će se naša suradnja nastaviti i dalje. Vukovarsko-srijemska županija spremna je za pomoć na uspostavi profesionalne vatrogasne postrojbe Županije Posavske, kao i za jačanje suradnje dviju pograničnih i prijateljskih županija – rekao je Dekanić, izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom Posavskom.

Razgovorima u Vukovaru zadovoljan je bio i Đuro Topić koji je između ostaloga ukazao na višegodišnje prijateljstvo, suradnju kao i činjenicu da su dvije regije u dvije države naslonjene jedna na drugu.

– Županijska Posavska spremna je za suradnju u zajedničkim projektima s Vukovarsko-srijemskom županijom u kojima se može omogućiti daljnji napredak za razvoj Županije Posavske – istaknuo je Topić.

Sporazum o prijateljskoj suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske potpisan je 17. ožujka 2010. s ciljem promicanja održivog gospodarskog i društvenog razvoja pograničnih područja, zajedničkog rada na rješavanju izazova pograničnog 
područja, te promicanja zajedničkih aktivnosti malih razmjera koje uključuju lokalne sudionike iz pograničnog područja.