Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
NOVI ODJEL u OB Karlovac

Neugodne pretrage sad na jednom mjestu

sada će pacijenti moći obavljati gastroskopiju, kolonoskopiju i bronhoskopiju na jednom umjesto na četiri odjela
1/10
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Prostor od 210 kvadrata moderno je uređen i opremljen najsuvremenijom tehnologijom, a investicija je vrijedna nešto više od milijun kuna

– Prostor je prekrasan, oprema odlična, a za pohvalu je što u Karlovcu imate ljude koji znaju i brojeve koji su vrlo važni i garantiraju sigurnost kvalitete za pacijente. Ovakav je odjel neophodan bilo kojoj, a poglavito općoj bolnici jer bolesti koje se ustanovljuju endoskopijom, poglavito kad je riječ o karcinomu želuca, debelog crijeva i pluća, ovdje imaju dijagnostički temelj i drago mi je što je to sada u Karlovcu objedinjeno na jednom mjestu. Pozivam sve na preglede jer rano otkrivanje bolesti tih sustava spašava život pacijentu – kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić u Karlovcu na otvaranju više od milijun kuna vrijednog novouređenog prostora za internističku dijagnostiku Opće bolnice Karlovac.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

u zadnjih pet godina uložio oko 60 milijuna kuna u izgradnju i rekonstrukciju dječjih vrtića Grad koji uporno i sustavno ulaže u vrtiće i predškolski odgoj

U posebnom prostoru na 210 kvadrata koji je moderno uređen, opremljen najsuvremenijom tehnologijom, u endoskopskom traku, sada će pacijenti moći obavljati gastroskopiju, kolonoskopiju i bronhoskopiju na jednom umjesto na četiri odjela.

– Takve neugodne pretrage, po novim smjernicama, rade se uz opću anesteziju, nakon čega se osoba mora oporavljati od pola do dva sata. Na ovom novom odjelu zadovoljene su sve potrebe skrbi za pacijenta; od nadzora sestre, terapije do analgezije kako bi se pacijent mogao oporaviti – kazao je Ervin Jančić, ravnatelj OB-a Karlovac.

Novouređeni odjel otvoren je na dan kada karlovačka bolnica slavi svoj dan, obzirom da je tada 1842. Karlovčanin Nikola Šebetić oporučno ostavio svoju imovinu za gradnju prve karlovačke ubožnice i bolnice na Dubovcu.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Karlovački magistrat obnova Karlovački magistrat iz energetskog razreda G u A

Govoreći o poslovanju bolnice, ravnatelj Jančić kazao je da su svi osiguranici dobili potrebnu skrb, lijekove, njegu i ono što je bilo propisano od ugradbenog potrošnog materijala.

- Bolnica je time poslovala negativno, što se može iščitati i iz obveza povišenja plaća po kolektivnom ugovoru, dok su cijene HZZO-a ostale kao i do sad i time je napravljen raskorak. Cijene lijekova i potrošnog materijala generiraju šest posto novih gubitaka godišnje, plus dodaci na plaću shodno kolektivnom ugovoru – to su očekivani pomaci ne samo kod nas, nego u zdravstvenim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj – dodao je dr. Ervin Jančić.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Radovi na nekadašnjem ulazu u Karlovcu Karlovac Arheološka istraživanja na Novim vratima