Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 1228 pregleda
HSP AS na lokalnim izborima

Niče kandidat za gradonačelnika Vinkovaca, a Ćorić Iloka

Pero Ćorić, Hrvoje Niče, HSP AS
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca će biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dok će Pero Ćorić biti kandidat za gradonačelnika Iloka. Stranka će u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat

Do lokalnih izbora u svibnju više je od tri mjeseca, ali je situacija iz tjedna u tjedan sve zanimljivija. Nakon unutarstranačkih trzavica i problema, svoje redove je konsolidirao i HSP AS koji od lokalnih izbora očekuju mnogo.

- Izlazimo na izbore u svim županijama i velikoj većini gradova i općina. Negdje ćemo ići samostalno, a negdje pak u koaliciji. Imat ćemo kandidate za sve župane kao i kandidata za gradonačelnika Zagreba - najavio je Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Prema njegovim riječima imena kandidata bit će dogovorena na stranačkom skupu koji će se 18. veljače održati u Slavonskom Brodu. Ipak, već sada se zna i koja će imena HSP AS istaknuti za gradonačelnike Vukovara, Vinkovaca i Iloka. Tako će kandidat za gradonačelnika Vinkovaca biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dok će Pero Ćorić biti kandidat za gradonačelnika Iloka. Stranka će u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat.

Nezavisni Toth u Vukovaru

- Izborili smo se za Hrvatsku, ali izgubili smo Vukovar. Godinama smo glasovali za HDZ ili SDP, a oni nisu napravili ništa i zato smo ovdje gdje jesmo. Mladi nam odlaze, gospodarstva nema tako da su nam prognoze za budućnost ne baš svijetle. Stoga smo odlučili preuzeti stvari u svoje ruke - rekao je Toth koji je u vrijeme agresije na Vukovar bio jedan od ključnih ljudi obrane grada. Obnašao je i dužnost načelnika Stožera operativne grupe.

Najavio je kako će imati podršku široke koalicije stranaka pravaške orijentacije, većine braniteljskih udruga u gradu kao i niza vukovarskih intelektualaca. Stotinjak dana prije redovnih lokalnih izbora, koji se održavaju 21. svibnja, sigurna su za sada tri kandidata koji će ući u utrku za gradonačelnika Vukovara. To su aktualni gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak i Nikola Toth kao nezavisni kandidat. Za očekivati je uskoro i još nekoliko imena koji će ući u ovu utrku.