Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Albaniji dao potporu za ulazak u EU

Nikola Dobroslavić u Tirani na sastanku radne skupine za zapadni Balkan

Tirana
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Teme sastanka u Tirani odnosile su se na stanje dosadašnjih reformi lokalne i regionalne samouprave u Albaniji, kao i ukupnom napretku u provođenju potrebnih reformi

Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan, boravio je u Albaniji gdje je u Tirani sudjelovao na sastanku radne grupe za zapadni Balkan koja djeluje u okviru Europskog odbora regija.

Sastanak u Tirani organiziran je s ciljem poticanja suradnje i prenošenja iskustava sustavu lokalne i regionalne samouprave Republike Albanije koja je u procesu pristupanja Europskoj uniji. Teme sastanka u Tirani odnosile su se na stanje dosadašnjih reformi lokalne i regionalne samouprave u Albaniji, kao i ukupnom napretku u provođenju potrebnih reformi.

Gradnja poduzetničkog inkubatora u Pločama Nakon dubrovačkog gradi se novi poduzetnički inkubator Župan Dobroslavić zadovoljan radovima na poduzetničkom centru u Pločama

Naravno, razgovaralo se i o novim izazovima koji su još uvijek zapreka otvaranju pregovora za pristupanje Albanije EU, a čiji početak se očekuje tijekom 2019. godine.

Župan Nikola Dobroslavić u svom izlaganju izrazio je podršku ostvarenim reformama u prethodnom razdoblju, ali naglasio je pritom da se očekuje ispunjenje zacrtanih kriterija u potpunosti. Također, govorio je o važnosti dobivanja odgovarajućih ovlasti za lokalnu samoupravu koje će pratiti financijski programi te predložio veću uključenost regija u procese reformi.

Hrvatska zajednica županija Izvršni odbor Župani o novoj financijskoj perspektivi Europske unije

Dobroslavić je Albaniji dao potporu za ulazak u EU, naravno, uz ispunjavanje svih propisanih uvjeta za članstvo.

Tijekom boravka u Albaniji Nikola Dobroslavić susreo se s predsjednikom regije Tirana Aldrinom Dalipijem te s predsjednicom regije Skadar Gretom Bardeli u Skadru. Dubrovačko-neretvanska županija ostvaruje suradnju s više albanskih regija kroz realizaciju projekata EU iz programa prekogranične suradnje.

Župan Nikola Dobroslavić Projekt Dobroslavić potpisao ugovor o nabavi protupožarne brodice