Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NOVA TVRTKA U VUKOVARU

Njemački investitor otvara radna mjesta

Foto: Grad Vukovar
Epidemija im je napravila probleme, no sada se oporavljaju brže nego što su očekivali

U Vukovaru je osnovana tvrtka Walter König koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, a posjetili su je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi suradnici. Radi se o tvrtki koja je osnovana krajem 2020. te trenutačno zapošljava 13 djelatnika. Do travnja očekuju zapošljavati 30 djelatnika, a do kraja 2021. godine 50. Svoje metalne konstrukcije za oblaganje strojeva izrađuju u hali u kojoj može raditi 100 djelatnika. Unajmili su je na deset godina te planiraju ostati i razvijati se u Vukovaru šireći proizvodnju i na druge proizvode namijenjene inozemnom tržištu.

Podizanje životnog standarda na području istočnog dijela Grada Novske Europskim sredstvima uređuju domove u Paklenici i Rajiću te školu u Jazavici

– Uvidjeli smo potrebu proširiti svoje poslovanje izvan Njemačke. Odlučili smo se na Vukovar zato što je u EU, radna snaga je dostupna i to je dobra situacija za našu tvrtku, da upravo ovdje započne svoj rad. Također, imamo poticaje i jako dobar odnos i podršku od Grada Vukovara i zato nam je jako drago da smo ovdje – rekao je njemački investitor Dierk Mohr.

Dodao je kako tvrtka već sada ima više narudžbi nego što može proizvesti tako da moraju zapošljavati. Epidemija im je napravila probleme, no sada se oporavljaju brže nego što su očekivali. Penava je rekao kako je prije sedam godina u Gospodarskoj zoni bilo zaposleno 80 osoba, a danas gotovo 500 što je povećanje od 500%. – Ono što smo najavljivali sada se ostvaruje. 1000 novih radnih mjesta smo ostvarili, a u odnosu na siječanj 2020. imamo 153 radna mjesta više u gradu Vukovaru. I novog njemačkog investitora doveli smo sami. Vukovarsko gospodarstvo raste, gospodarska zona se promijenila – kaže Penava.