Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Zagorje i HNK Hajduk

Nogometne legende igraju humanitarnu utakmicu za pomoć maloj Petri

Zlatko Cico Kranjčar
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Na prijateljskoj utakmici nastupit će istinske legende, bivši reprezentativci, koji su napravili velike igračke karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. Za ekipu Zagorja zaigrat će i župan Željko Kolar

Krapinsko-zagorska županija pokrenula je u suradnji sa HNK Hajduk humanitarnu akciju pod nazivom "Zagorje i HNK Hajduk, zajedno za Petru", za prikupljanje sredstava za odlazak na liječenje troipolgodišnje Petre Latin iz Lobora. Humanitarna utakmica odigrat će se danas u sportskoj dvorani u Bedekovčini.

Petra je rođena sedam tjedana prerano, zbog čega se danas nosi s brojnim zdravstvenim problemima. Položaj glave joj je nagnut, a ograničena joj je i pokretljivost vrata, stoga nema stopostotne kretnje glavom ulijevo i udesno. Petra je prošla sve dostupne pretrage u Hrvatskoj, nakon čega je ustanovljeno da je ona jedina s ovom poteškoćom u zemlji. Petra također ima i srasle vratne kralješke, njih pet, na kojima nisu zatvoreni stražnji lukovi, zbog čega je leđna moždina nezaštićena te bi u slučaju malo jačeg trzaja Petra mogla postati u potpunosti nepokretna. Nastavak liječenja moguć je u Njemačkoj, što iziskuje znatne financijske troškove.

I građani se mogu pridružiti humanitarnoj akciji za Petru

Na prijateljskoj utakmici između veterana HNK Hajduk i ekipe Zagorja nastupit će istinske legende, bivši reprezentativci, koji su napravili velike igračke karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. Za ekipu Zagorja zaigrat će i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Sastav ekipe Zagorja: Željko Kolar, Marko Mlinarić, Zlatko Cico Kranjčar, Ivica Antolić, Stjepan Merkaš Krojf, Željko Deak, Tihomir Vančina, Domagoj Matošević (rektor marijabistričkog svetišta), Martin Novoselac, Marijan Glavač, Damir Vidović, Miroslav Špehar, Zlatko Herceg, Bruno Čižmek, Anđelko Topolovec, Kristijan Potočki.

Sastav veterana HNK Hajduk: Tonči Gabrić (vratar), Ivan Bikić, Vilson Džoni, Nikica Cukrov, Ivan Buljan, Nenad Pralija, Mario Carević,  Igor Musa, Stipe Soldić, Ivica Šurjak i Goran Brajlo (voditelj momčadi).

- Humanitarna akcija, kojom želimo omogućiti da Petra krene na liječenje, koje će joj omogućiti da nastavi normalnije živjeti, sastoji se od dva dijela; osim nogometne utakmice, za koju će karta stajati simboličnih 10 kuna, organizirano je i prikupljanje dobrovoljnih priloga uplatom na žiro račun (HR8123400093110885189) - priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije.