Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija i dalje ulaže u njegu najtežih bolesnika

Nova oprema mobilnim palijativnim timovima

1/3
Foto: Zagrebačka županija
Nabavu opreme u vrijednosti od 317.000 kuna financira Županija

Dva mobilna ultrazvučna aparata za dijagnostiku nakupljanja patološke tekućine u prsnom košu i trbuhu te pokretna stomatološka jedinica – ova je nova oprema mobilnim palijativnim timovima Doma zdravlja Zagrebačke županije uručena prošlog četvrtka u prostorijama palijativnog tima u Samoboru. Primopredaji je u ime Zagrebačke županije nazočila zamjenica župana Nadica Žužak. Nabavu nove opreme u vrijednosti od 317.000 kuna u potpunosti je financirala Zagrebačka županija.

Održana konferencija “Energetska vizija za budućnost” U energetsku obnovu triju domova zdravlja i sedam škola u županiji uloženo je 85,6 milijuna kuna

– Nabavljena će oprema doprinijeti kvalitetnijoj skrbi palijativnih bolesnika u njihovim domovima. Cilj palijativne skrbi i jest odgoditi institucionalizacija bolesnika, jer oni se u vlastitom domu osjećaju bolje i sigurnije – kazala je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

S obzirom na broj stanovnika, za područje Zagrebačke županije ugovorena su tri mobilna palijativna tima. Ravnatelj Doma zdravlja Većeslav Bergman, naglasio je, ponosan je na njihov rad.

– Ljudi koji su ušli u djelatnost palijative heroji su medicinske djelatnosti. Ostavili su svoje ordinacije i prihvatili se vrlo odgovornog, zahtjevnog i emocionalno iscrpljujućeg posla. Dom zdravlja Zagrebačke županije postao je brend za palijativnu njegu na nivou Hrvatske. Nismo s njom krenuli prvi, no kontinuirano smo učili na tuđim greškama i danas imamo jednu od najbolje organiziranih palijativnih službi – kazao je Većeslav Bergman.

Nabavljena oprema predstavlja nadstandard palijativne skrbi, dodao je ravnatelj Bergman. 

Županija za rad zadruga godišnje izdvoji gotovo 150.000 kuna Održana županijska smotra učeničkih zadruga Na smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge