Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Otvoren za sve

Nova Poliklinika će imati i dječji vrtić: To je konkretan potez za poticanje demografije

Božidar Longin kolegij
Foto: Zadarska županija
U zgradu nove Poliklinike uselit će se Zavod za javno zdravstvo te pojedini odjeli Opće bolnice i Doma zdravlja

Na javnom kolegiju, župan Božidar Longin otkrio je kako će unutar zgrade nove Poliklinike biti smješten i dječji vrtić, koji će biti otvoren za sve građane, a prvenstveno za zaposlenike Poliklinike, Opće bolnice i Zavoda za javno zdravstvo.  

- To je pozitivna vijest, jer će sasvim sigurno znatno olakšati majkama koje će raditi u novoj poliklinici, ali i obližnjoj Općoj bolnici Zadar. Majke će po dolasku na posao moći ostaviti svoju djecu pod stručnim nadzorom i preuzeti ih na kraju radnog vremena. To je jedan konkretan potez za poticanje demografije kojim želimo pomoći mladim roditeljima - poručio je Longin. 

Longin je otkrio kako sanacija nove Poliklinike, koja je djelomično stradala u rujanskoj poplavi, napreduje odlično. 

- Najveći dio završnih radova bit će gotov do kraja godine te bi već početkom nove 2018. godine u njezine prostore trebala biti postavljena sva oprema potrebna za početak rada. U zgradu nove Poliklinike uselit će se Zavod za javno zdravstvo te pojedini odjeli Opće bolnice i Doma zdravlja - istaknuo je župan na kolegiju.

Radove na sanaciji šteta nastalih u poplavi 11. rujna izvodi solinska tvrtka Inero, a sredstva je osiguralo Ministarstvo zdravstva, priopćili su iz Zadarske županije.