Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
odluka o komunalnom redu

Nova pravila za terase karlovačkih ugostitelja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
"Bili smo u kontinuiranom kontaktu s ugostiteljima i našu Odluku poprilično doveli do razine da sve prijedloge i zahtjeve naših ugostitelja uvažimo"

Iako po zakonu novu Odluku o komunalnom redu u Karlovcu, a uz nju onda i pravila koja se odnose na terase karlovačkih ugostitelja, moramo donijeti do početka lipnja, mi ćemo je imati već do početka travnja kako bi ugostitelji jasno znali na čemu su – pojasnio je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik kako se raspetljava problem koji je nastao kada su prije par godina ugostitelji sa zatvorenim terasama, odnosno tendama s pergolama, dobili rješenja građevinske inspekcije da su iste ilegalne s obzirom na to da nemaju građevinske dozvole.

Gradska toplana u Karlovcu Gradsko vijeće dalo suglasnost Karlovac postao jamac Toplani za kredit od 20 milijuna kuna

Ugostitelji su tada dobili i rješenja za rušenje istih, pa su ih neki sami uklonili. Prije par mjeseci Grad je pokrenuo rješavanje tog problema po uputi nadležnog ministarstva koje je naznačilo da se terase natkrivene pergola tendama mogu graditi, ali po Pravilniku o jednostavnoj građevini, te u skladu s gradskim pravilnikom, odnosno Odlukom o komunalnom redu.

Nacrt Odluke o komunalnom redu je gotov, no prvo ćemo ga predstaviti Cehu ugostitelja s kojima je dogovoren sastanak, a i čije smo sugestije uvelike uvažili, a potom odluka ide na javnu raspravu, pa na Gradsko vijeće 21. ožujka. Bili smo u kontinuiranom kontaktu s ugostiteljima i našu Odluku poprilično doveli do razine da sve prijedloge i zahtjeve naših ugostitelja uvažimo.

Isto tako, odradili smo dosta sastanaka da ta odluka ne bude opet razlog ili uzrok nekih drugih propitivanja, tako da je usklađena i sa Zakonom o građenju. Dakle, natkrivene će se terase moći postavljati, ali u skladu sa Zakonom o građenju. Potrudili smo se sve ubrzati, iako smo svjesni da to nije onako brzo kako bismo željeli – dodao je Mandić.

Josip Janeš Posljednje zbogom Preminuo omiljeni karlovački liječnik