Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Posljednje zbogom

Preminuo omiljeni karlovački liječnik

Josip Janeš
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Posljednji ispraćaj Josipa Janeša, spec. opće medicine, bit će danas, u petak 25. siječnja na groblju Dubovac u 15 sati

Poznati karlovački liječnik Josip Janeš, spec. opće medicine, umro je, nakon kratke bolesti u 71. godini života. Posljednje dvije godine bio je u mirovini, ali u svom radnom vijeku radio je u nekadašnjoj dječjoj ambulanti u naselju Banija, ordinaciji u Domu umirovljenika, a od 1994. godine do umirovljenja vodio je vlastitu ordinaciju te bio jedan od karlovačkih  liječnika s najvećim brojem pacijenata.

Gradska toplana u Karlovcu Gradsko vijeće dalo suglasnost Karlovac postao jamac Toplani za kredit od 20 milijuna kuna

Ostat će u sjećanju i kao utemeljitelj ambulante za prevenciju i liječenje ovisnosti koju je desetak godina vodio, te kao predavač u Medicinskoj školi. Zaljubljenik u Karlovac i sve karlovačko bio je i jedan od onih koji su ukazivali u kojem se smjeru Grad treba razvijati, a posebno stara gradska jezgra Zvijezda iz koje se nikada nije želio preseliti nadajući se da će taj zapušteni dio biti obnovljen.

Bio je i veliki prijatelj Večernjaka, naš stalni čitatelj, ali i sugovornik, s obzirom na posao kojim se bavio. Koliko je bio omiljen među Karlovčanima govori još jedan podatak.

Obnova učionice i nabava novih računala stajale su ukupno 230.000 kuna učionica je sada potpuno opremljena Opremili informatičke učionice s najsuvremenijom opremom

Naime, karlovačko dopisništvo Večernjeg lista deset je godina biralo osobu godine po odabiru čitatelja Večernjaka, a upravo je dr. Josip Janeš redovito bio među prvih pet osoba godine po izboru Karlovčana. 

Posljednji ispraćaj omiljenog karlovačkog liječnika Josipa Janeša bit će danas, u petak 25. siječnja na groblju Dubovac u 15 sati.

sada će pacijenti moći obavljati gastroskopiju, kolonoskopiju i bronhoskopiju na jednom umjesto na četiri odjela NOVI ODJEL u OB Karlovac Neugodne pretrage sad na jednom mjestu