Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
učionica je sada potpuno opremljena

Opremili informatičke učionice s najsuvremenijom opremom

Obnova učionice i nabava novih računala stajale su ukupno 230.000 kuna
1/7
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
– Do sada smo radili dvojica na jednom računalu, a sada je sve puno lakše. Umreženi smo, dobivamo zadatke od profesora i možemo puno bolje i kvalitetnije samostalno raditi –

Karlovačka gimnazija uredila je novu informatičku učionicu te je opremila najsuvremenijim računalima kako bi svaki učenik mogao imati svoje računalo za rad. 

– Do sada smo radili dvojica na jednom računalu, a sada je sve puno lakše. Umreženi smo, dobivamo zadatke od profesora i možemo puno bolje i kvalitetnije samostalno raditi. Posebno zato što informatiku i programiranje imamo sve četiri godine – kazali su nam Jan Tumpa i Robert Bučar, učenici drugog razreda prirodoslovno-matematičkog smjera.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Four River Film Festival Bangladeš Four River Film Festival na festivalu u Dhaki

Stiže ih još šesnaest

Obnova učionice i nabavka 12 novih računala stajale su ukupno 230.000 kuna, od čega je najviše dala Karlovačka županija koja je izdvojila 180.000 kuna, a ostatak je novac gimnazije. Stara računala, kazao je prof. Vladimir Valić, bit će raspoređena po ostalim učionicama, kako bi ih učenici ostalih smjerova mogli koristiti i izvan učionice informatike.

– Uređenje informatičke učionice bio je jedan od mojih prioriteta na početku mandata, jer suvremena nastava traži određena rješenja i mi moramo biti u skladu s vremenom. Izazovno je bilo i uređenje učionice, s obzirom na to da smo u zgradi koja je pod zaštitom konzervatora s kojima smo dogovarali neka građevinska rješenja.

sada će pacijenti moći obavljati gastroskopiju, kolonoskopiju i bronhoskopiju na jednom umjesto na četiri odjela NOVI ODJEL u OB Karlovac Neugodne pretrage sad na jednom mjestu

Iako je ova učionica sada potpuno opremljena, dobili smo i dodatna sredstva ministarstva tako da smo u postupku nabave još 16 novih računala tako da će svi učenici imati nova i najmodernija računala, s obzirom na to da svi učenici gimnazije imaju satove informatike – kazala je Snježana Štranjgar, ravnateljica Gimnazije Karlovac. 

Najavila je kako je uređenje knjižnice novi izazov koji čeka školu.  

Jelić: To je svemirski brod

Župan Damir Jelić, koji je obišao učionicu, kazao je kako je uređenje bilo nužno za ovakvu školu te da je nova oprema svakako i motivirajuća za učenike, ali i profesore jer imaju najbolju tehnologiju i tehniku za rad.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Ovdje se sada mogu vidjeti fantastične stvari, profesor zadaje zadatke, oni otvaraju internetsku stranicu, imaju zadaću koju mogu doma riješiti, vrate nazad; stvorena je interaktivnost koja nije vezana strogo na onih 45 minuta školskog sata – kazao je župan Jelić i dodao kako je ova oprema i način rada “svemirski brod” u odnosu na vrijeme kada je on bio učenik gimnazije. 

Kazao je da Županija želi pomoći i drugim školama u županiji, ali da idu po prioritetima, što je negdje još uvijek nova stolarija, fasada, grijanje, a obećao je i pomoć u uređenju knjižnice gimnazije.

Dvorci i stari gradovi Karlovačka županija Naši dvorci i stari gradovi privlače turiste i iz Azije