Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Bangladeš

Four River Film Festival na festivalu u Dhaki

Four River Film Festival
1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
U filmskom natjecateljskom dijelu programa prikazano je 217 filmova iz 60-ak zemalja, među kojima u sklopu programa „Woman Filmmaker“ i dokumentarac „IKEA for YU“ autorica Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić

"Better Film, Better Audience, Better Society" (Bolji film, bolja publika, bolje društvo) bio je moto međunarodnog filmskom festivalu - Dhaka International Film Festivala, održanog u Dhaki u Bangladešu, na kojem je voditeljica Kino kluba Karlovac Ksenija Sanković predstavila karlovački Four River Film Festival (FRFF).

Zorin dom u Karlovcu Dramskom studiju "Zorina doma" nagrada Hrvatskog centra za dramski odgoj Priznanje Dramskom studiju koji je radio i pod granatama

Dhaka International Film Festival održan je od 10. do 18. siječnja, a karlovački Four River Film Festival predstavljen je u sklopu festivalskog okruglog stola pod nazivom „West Meets East“ (Zapad susreće Istok). Na skupu su sudjelovali brojni filmski djelatnici, predstavljajući filmske organizacija koje djeluju diljem svijeta, rekla je Ksenija Sanković.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Ovogodišnji koordinator DIFF-a Ahmed Muztaba Zamal bio je 2009. godine član žirija FRFF-a u Karlovcu, a tijekom tog Festivala, dodala je, ostvareni su kontakti najviše s azijskim filmašima - iz Kine, Južne Koreje, Nepala i drugih zemalja. Napomenula je da je rok za zaprimanje prijava za ovogodišnji FRFF otvoren, te se nakon ovih novostvorenih veza očekuje i povećan broj prijava filmova s azijskog područja.

U sklopu DIFF-a održana je i konferencija „Women in Cinema“, u čijem radu su sudjelovale Ksenija Sanković i Marija Ratković Vidaković, pokretačica i koordinatorica karlovačkog FRFF-a i 'filmaškog buma' u Karlovcu.

sada će pacijenti moći obavljati gastroskopiju, kolonoskopiju i bronhoskopiju na jednom umjesto na četiri odjela NOVI ODJEL u OB Karlovac Neugodne pretrage sad na jednom mjestu

- Konferencija je bila prilika za predstavljanje i upoznavanje s problemima s kojima se susreću žene iz akademske zajednice, kao i one iz filmskih industrija iz raznih dijelova strana svijeta, a to je bio i značajan događaj sam po sebi s obzirom na to da se odvijao u vrlo patrijarhalnom društvu kao što je ono u Bangladešu - kazala je Sanković.

U filmskom natjecateljskom dijelu programa prikazano je 217 filmova iz 60-ak zemalja, među kojima u sklopu programa „Woman Filmmaker“ i dokumentarac „IKEA for YU“ autorica Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić, u čijoj su izradi sudjelovali žene - od redateljice, producentice i snimateljice, do glavne protagonistice Marije Ratković Vidaković.

Film IKEA for YU premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a hrvatska premijera očekuje ga za nešto više od mjesec dana na ZagrebDox-u. Karlovčani će ga imati priliku pogledati ovoga ljeta u sklopu Riječnog kina 2019.

Građevinska dozvola Karlovac Lani izdali 17 dozvola više nego u 2017.