Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Počeli radovi na gradskom stadionu Belišće, vrijedni 6,9 milijuna kuna

Nova tribina i klupske prostorije - poklon igračima i navijačima za 100. rođendan NK Belišće

Radovi bi trebali biti gotovi do jeseni
1/3
Foto: Mihaela Feldi
Tribina će imati 500 sjedećih mjesta, po propozicijama za 3. HNL, s mogućnošću prilagodbe za 2. HNL

Prije ravno 100 godina osnovan je Belišćanski športklub. Stoljeće kasnije, Grad Belišće će svim ljubiteljima nogometa, igračima i navijačima pokloniti najljepši poklon – novu tribinu s klupskim prostorijama i pratećim sadržajem. Kamen temeljac položen je 24. siječnja, uz visoke sportske dužnosnike i zaljubljenike u nogomet.

Foto: Mihaela Feldi

belišće Priznanja za 2018. Najuspješniji u sportu grada Belišća

Grad papira, ali i sporta

Gradonačelnik Dinko Burić naglasio je da je ovo prilika izraziti zahvalnost svima koji su stvorili 100-godišnju povijest belišćanskog nogometnog kluba, ali i sadašnjim i budućim igračima i sportskim djelatnicima jer oni će nastaviti tradiciju zbog koje Belišće nosi titulu ne samo grada papira nego i grada sporta.

– Investicija je vrijedna više od 6,9 milijuna kuna, a očekujemo da sve bude gotovo do jeseni, sa željom da možda već prvo kolo u idućoj natjecateljskoj sezoni NK Belišće bude ovdje domaćin – poručio je gradonačelnik.

Dinko Burić Razgovor s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem Besplatan vrtić za svu djecu, a tvrtkama za svakog novozaposlenog 5000 kuna

Čestitajući belišćanskim nogometašima na vrijednom i velikom jubileju, potpredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović Šimunović govorio je o renesansi nogometa na području naše županije spominjući sve nove infrastrukturne sportske projekte. U ime osječko – baranjskog župana čestitke Nogometnom klubu Belišće uputio je njegov zamjenik Petar Lagator, napominjući kako je Osječko-baranjska županija za ovu godinu izdvojila 4,9 milijuna za održivi sportski razvoj. U ime HNS-a Zorislav Srebrić prenio je pozdrave predsjednika Davora Šukera, uputivši pohvalu jedinstvu cjelokupne društvene zajednice na realizaciji ovog projekta.

Foto: Mihaela Feldi

Otvaranje romskog društvenog doma Vrijedan 1,5 miilijuna kuna Otvoren romski društveni dom u Bistrincima

Nove svlačionice

Kamen temeljac i povelju položili su gradonačelnik Dinko Burić, zamjenik župana Petar Lagator te sportski dužnosnici Zorislav Srebrić i Ante Vučemilović Šimunović. Ukupna vrijednost investicije na izgradnji i opremanju tribina i klupskih prostorija s pratećim sadržajima iznosi 6.915.962 kune, a financiranje izgradnje, uz Grad Belišće, sufinanciraju Osječko-baranjska županija i Hrvatski nogometni savez. Projekt obuhvaća izgradnju tribina nogometnog gradskog stadiona s 500 sjedećih mjesta, po propozicijama za 3. HNL. Zadovoljit će sve propisane kriterije koji ovaj rang natjecanja zahtijeva, s mogućnošću prilagodbe za 2. HNL. U prizemlju će se nalaziti svečani salon s klupskim prostorijama i svlačionicama.

Kućica-knjižnica u Belišću U svim belišćanskim naseljima Postavljeno devet kućica-knjižnica Nagrada za doprinos turizmu Doprinos turizmu TZ-u Belišće priznanje "Zlatni Interstas"