Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Edukacija o održivom i društveno odgovornom poslovanju

Nove EU regulative za usmjeravanje privatnog kapitala i konkurentnost

storyeditor/2024-10-04/edukacija_HGK.jpg
Foto: BPŽ INTERES za održivo poslovanje bio je velik

HGK, Županijska komora Slavonski Brod, u suradnji s Brodsko-posavskom županijom organizirala je edukaciju na temu Uvod u ESG – izvještavanje o održivom poslovanju.

"Environmental, Social and Governance" (okolišno, društveno i korporativno upravljanje) označava tri ključna čimbenika koja treba uzeti u obzir pri mjerenju održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja pojedine tvrtke ili investicije.

Naglasak je stavljen na nove smjernice i EU regulative koje usmjeravaju privatni kapital prema djelovanju u području klime i okoliša te društvenog i korporativnog upravljanja.

– Županija je prepoznala inicijative HGK – Županijske komore Slavonski Brod kao priliku za rast naših poduzetnika kroz institucionalnu podršku. Predavanje je sudionicima približilo uvid u implementaciju ESG-a u poslovanju, odnosno razumijevanje regulatornog okvira održivosti kroz prepoznavanje novih prilika i smanjenje rizika u poslovanju – kazao je Stjepan Bošnjaković, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i obrtništvo Brodsko-posavske županije.

Teme regulatornog okvira ESG-a i društveno odgovornog poslovanja predstavila je konzultantica Gordana Prebeg koja je istaknula da uvođenjem ESG-a u poslovanje, odnosno ranim pozicioniranjem, kroz prilagodbu CSRD/ESRS regulativi tvrtke mogu ostvariti značajnu konkurentnost za nove poslovne prilike.

Edukacija je ispunila očekivanja sudionika obrađenom temom pa iz Županijske gospodarske komore i u sljedećem razdoblju najavljuju organizaciju sličnih događanja. 

storyeditor/2024-10-03/PXL_300924_121518324.jpg U splitskom HNK obilježen je Dan Splitsko-dalmatinske županije Boban: Pošten i pravedan pristup svim krajevima i svim ljudima storyeditor/2024-10-04/smz_b_slager_zaklada_iskra.JPG Pomaganje mladima u obrazovanju Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu storyeditor/2024-10-04/autor_Obrtnicka_komora_Zagreb.JPG Obilježeno 30 godina Obrtničke komore Zagreb Obrtništvo je oduvijek ključno za razvoj gospodarstva