Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomaganje mladima u obrazovanju

Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu

storyeditor/2024-10-04/smz_b_slager_zaklada_iskra.JPG
Foto: SMŽ GODIŠNJE novčane nagrade dodijeljene su odličnim učenicama i učenicima koji su pokazali izvrsnost u nekim područjima

Župan Ivan Celjak uručio je ugovore o godišnjoj novčanoj nagradi Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije. Nagrade su dodijeljene odličnim učenicama i učenicima koji su pokazali izvrsnost u području sporta te u društveno-humanističkom, prirodoslovno-matematičkom i glazbeno-umjetničkom području.

U društveno-humanističkom području nagrađeni su Ivan Petrić, Lucija Ćosić i Ema Kardaš, a u prirodoslovno-matematičkom području Gabriel Šimek, Laura Veseljak i Erik Obadić. U glazbeno-umjetničkom području nagrade su dobili Luka Bušić, Maja Batinjan i Andrej Vidović te u području sporta Vita Gec, Nika Bobetko i Ana Nikolić. U ime nagrađenih zahvalila je Ema Kardaš, učenica opće Gimnazije Srednje škole Petrinja.

– Sretni smo što u našoj županiji naša darovitost nije ostala neotkrivena, što ste nas prepoznali i nadamo se da ćete i dalje biti uz nas. Ova nagrada je poticaj za dalje, poticaj da se razvijamo i dalje na putu naših ostvarenja i snova. Ova nagrada dodatni je motiv za nastavak – rekla je Ema Kardaš. Upraviteljica Zaklade Iskra Sanja Tomašinec istaknula je kako je Zaklada Iskra u proteklih 16 godina pomogla 230 nadarene djece Sisačko-moslavačke županije.

– Svrha Zaklade je trajno pružanje novčane potpore nadarenoj djeci s područja županije i pomaganje tijekom ciklusa odgoja i obrazovanja u sustavu ili izvan sustava odgojnih i obrazovnih ustanova – rekla je Tomašinec. U svečanom programu nastupili su Luka Bušić na harmonici i Andrej Vidović na klaviru.

storyeditor/2024-10-05/DSC_9573.jpg Dan grada Samobora u spomen na povelju kralja Bele IV. Dan grada slavi se uz kotlovinu, dodjelu godišnjih nagrada, stiže i Grše storyeditor/2024-10-04/dan_branitelja_B.jpg Obilježen Dan koprivničkih branitelja Sjećanje na dan kad je prije 33. godine preuzeta vojarna storyeditor/2024-10-04/Mladi_u_fokusu.jpg Mladi u fokusu – regionalni program za mlade Osječko-baranjske županije M. Lukić: Želimo uključiti mlade u sve segmente života naše županije