Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novska

Nove mjere poticanja poduzetništva

Za ovu mjeru Grad Novska je osigurao u ovogodišnjem proračunu 800.000 kuna
1/2
Foto: Grad Novska
Mjeru mogu koristiti mikro, mala i srednja poduzeća, obrti koji su registrirani na području Grada Novske i posluju manje od godinu dana od trenutka objave Javnog poziva i koji imaju potpisan ugovor s HZZ-om za njihovu mjeru Potpore za samozapošljavanje

Kroz potpore za poduzetnike početnike Grad Novska je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, tijekom prošle godine omogućio otvaranje 26 novih obrta čime su stvorena 44 nova radna mjesta, objavio je novljanski gradonačelnik Marin Piletić. 

pola milijuna kuna Novskoj novac za edukaciju o otpadu

Maksimalna zajednička potpora Grada i HZZ-a iznosila je do 100.000 kuna, a Grad je po poduzetniku maksimalnu davao 45.000 kuna. 

- Kroz već potpisane ugovore očekujemo još osam novih radnih mjesta, a istu mjeru ćemo provoditi i ove godine. Kroz proračun u 2018. godini Grad Novska isplatio je 1,187.258,16 kuna, dok su obrtnici kroz mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje povukli 1,411.970,5 kuna – rekao je Piletić na tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavio javni poziv ove mjere za tekuću godinu. 

Konid proces Novi investitor stigao u Novsku

Mjeru mogu koristiti mikro, mala i srednja poduzeća, obrti koji su registrirani na području Grada Novske i posluju manje od godinu dana od trenutka objave Javnog poziva i koji imaju potpisan ugovor s HZZ-om za njihovu mjeru Potpore za samozapošljavanje. Za ovu mjeru Grad Novska je osigurao u ovogodišnjem proračunu 800.000 kuna.

- Raspisali smo javni poziv i za očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, za mjere potpora za razvoj postojećih poduzetnika, mjere potpore za jačanje poduzetničkih kompetencija i subvencije kamatne stope na poduzetničke kredite – napomenuo je gradonačelnik Novske.

videoigre U Novskoj predstavljen kurikul za novi srednjoškolski program Želiš li biti tehničar za razvoj videoigara, školovanje uskoro počinje