Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Župan i načelnik obišli radove

Novi nogostup na dobrobit svih stanovnika Alilovaca

Foto: pszupanija.hr
Nova staza bit će duga 2,2 kilometra, a radovi su vrijedni gotovo 1,5 milijuna kuna

Naselje Alilovci dobit će novu pješačku stazu dugu 2,2 kilometra. Radove su obišli požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Poziv OPG-ovima i obrtima Potpore za razvoj poljoprivredne proizvodnje u 2020.

Vrijednost radova je gotovo 1,5 milijuna kuna, a financira ih Županijska uprava za ceste Požeško–slavonske županije s 80 posto te Općina Kaptol s 20 posto sredstava. Kako se navodi na službenim internetskim stranicama Požeško-slavonske županije, radove izvode Ceste Požega i Promet građenje.

– Iznimno mi je drago da smo sada ovdje u Alilovcima, gdje će ŽUC Požeško–slavonske županije u suradnji s Općinom Kaptol sufinancirati gradnju nogostupa na dobrobit svih stanovnika. Investicija je vrijedna gotovo 1,5 milijuna kuna. Ovaj nogostup, odnosno pješačka staza, od iznimne je važnosti za ovo naselje, a pogotovo za sve njegove stanovnike zbog još veće sigurnosti ovog cestovnog pravca – rekao je župan Tomašević.

Počinje realizacija projekta na koji se čekalo 50 godina Akumulacija na Orljavi zaštitit će županiju od suša i poplava i dati novi zamah turizmu

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić naglasio je da ovogodišnji Dan općine zbog novonastale situacije s epidemijom koronavirusa nije bilo moguće obilježiti svečanom sjednicom općinskog vijeća. Umjesto toga, dan je simbolično obilježen obilaskom ovoga gradilišta te ostalih radova na području općine.