Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Značajna investicija u Klinički bolnički centar u Osijeku

Novi prostori za Zavod za dermatologiju i venerologiju KBC-a Osijek

storyeditor/2024-04-25/KBC_1.jpg
1/2
Foto: OBŽ U pratnji ravnatelja KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željka Zubčića i v.d. pročelnice Zavoda Marije Šole, nove prostore Zavoda obišli su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić sa suradnicima
Osječko-baranjska županija je za ovaj projekt donirala 265.000 eura, a u zadnjih šest godina ukupna donacija u različite zavode KBC-a Osijek iznosi oko 750.000 eura

Dovršena je još jedna značajna investicija u Klinički bolnički centar u Osijeku, i to zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i KBC-a Osijek. Preseljen je stacionar Zavoda za dermatologiju i venerologiju što je od velikog značaja za ustanovu i pacijente budući da je nakon dugih 40 godina on ponovno smješten u krugu KBC-a Osijek.

Riješili niz problema

U pratnji ravnatelja KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željka Zubčića i v.d. pročelnice Zavoda Marije Šole, nove prostore Zavoda obišli su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić sa suradnicima.

– Riješili smo ovime nekoliko problema koji su nas tištili godinama, a jedan od glavnih je bio neuvjetna zgrada bez lifta. Ovom prigodom bih htio zahvaliti lokalnoj samoupravi, prije svega Osječko-baranjskoj županiji koja je donirala najviše sredstava za uređenje Zavoda za dermatologiju, potom Gradu Osijeku, a i sam KBC Osijek je uložio oko 220.000 eura – rekao je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.

U pratnji ravnatelja KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željka Zubčića i v.d. pročelnice Zavoda Marije Šole, nove prostore Zavoda obišli su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić sa suradnicima
Foto: OBŽ U pratnji ravnatelja KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željka Zubčića i v.d. pročelnice Zavoda Marije Šole, nove prostore Zavoda obišli su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić sa suradnicima

U cilju bolje dostupnosti i učinkovitije organizacije odlučeno je da će se Zavod premjestiti na mjesto nekadašnje Klinike za psihijatriju nakon što taj prostor bude adaptiran i opremljen. Zavod danas ima kapacitet od 14 ležaja, od čega 10 za bolničko liječenje i 4 ležaja dnevne bolnice.

U prvoj fazi adaptacije i uređenja prostora, koja je završena sredinom 2023., pristupilo se obnovi vanjskog oplošja zgrade, a u drugoj adaptaciji i uređenju interijera stacionara Zavoda za dermatologiju i venerologiju.

– Osječko-baranjska županija je za ovaj projekt donirala 265.000 eura, a u zadnjih šest godina ukupna donacija u različite zavode KBC-a Osijek iznosi oko 750.000 eura i tu nećemo stati. S ravnateljstvom KBC-a dogovorili smo da se na staru lokaciju Zavoda preseli Zavod za hitnu medicinu OBŽ-a sa sanitetskim prijevozom – rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić i dodao kako će Osječko-baranjska županija financijski pomoći i ovu aktivnost sve do izgradnje novog Zavoda za hitnu medicinu.

Važan za cijeli istok Hrvatske

Ovogodišnja ulaganja Županije u KBC Osijek iznose više od 40.000 eura, a vezana su uz Kliniku za očne bolesti. Na ovom, kao i na nizu dosadašnjih projekta, Osječko-baranjskoj županiji i KBC-u Osijek partner je bio i Grad Osijek.

– Drago mi je da Grad Osijek može kontinuirano pomagati i ulagati u KBC Osijek zajedno s Osječko-baranjskom županijom. Iako Grad nije osnivač KBC-a, nastavit ćemo im pomagati i u budućnosti jer usluge osječke bolnice koriste svi naši sugrađani. Za Dan Grada Osijeka otvorili smo novi OHBP, nedavno je došao i novi PET/CT uređaj, a počela je s radom i hitna helikopterska medicinska služba. No najveći projekt je tek pred nama, a to je izgradnja novog KBC-a – rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Svjesni važnosti KBC-a za cijeli istok Hrvatske, kao i neuvjetnosti kompleksa bolnice koji je star 150 godina, Osječko-baranjska županija i tadašnji župan Ivan Anušić inicirali su u suradnji s Upravom bolnice i Gradom Osijekom izgradnju novog KBC-a, no do njegove izgradnje u Gackoj ulici u Osijeku nastavlja se, istaknuto je, ulagati u postojeće zavode i klinike.

storyeditor/2024-04-26/os_tuzno_google_ucionica_otvorenje_travanj_2024__14_.jpg Varaždinska županija Osnovna škola Tužno prva u Hrvatskoj dobila Google učionicu storyeditor/2024-04-26/novska_b_slager.jpg Vodovod Novska potpisao dva važna sporazuma Gotovo 3,2 milijuna eura za aglomeraciju zapadnog dijela naselja Rajić storyeditor/2024-04-27/Javna_16_04_.jpg Ulaganja u sport imaju širok spektar benefita, uključujući poboljšanje infrastrukture Uspješni svetonedeljski sportaši nagrađeni priznanjima i zahvalnicama