Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Višnjik

Novi tereni za Čilića i ekipu

Završni radovi na teniskom terenu na Višnjiku
1/9
Foto: Grad Zadar
Na glavnom terenu je postavljen završni zemljani sloj, a oko terena u tijeku je postavljanje montažnih tribina. Tribine su stigle u dvadesetak kamiona, a osigurat će oko 8000 sjedaćih mjesta

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, obišao je radove na novoizgrađenim teniskim terenima u ŠC Višnjik. Sa zamjenikom Antom Babićem, pročelnicima Darkom Kasapom, Robertinom Dujela i Nevenom Klarinom, obišao je glavni teren, a kao domaćin dočekao ih je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović, priopćili su iz gradske uprave.

Gradonačelnik Dukić uvjerio se kako se radovi odvijaju  planiranom dinamikom.  Na glavnom terenu je postavljen završni zemljani sloj, a oko terena u tijeku je postavljanje montažnih tribina. Tribine su stigle u dvadesetak kamiona, a osigurat će oko 8000 sjedaćih mjesta.

Grad Zadar EU sredstva Potpisan ugovor za projekt Centar za mlade

Gradnja teniskih terena, osim za potrebe organizacije Davis cupa (koji će se u Zadru održati od 14. do 16. rujna), dio je već zamišljene i odobrene izgradnje Teniskog centra na Višnjiku. Za jesen je planirano postavljanje rasvjete za cijeli teniski kompleks, a u tijeku su radovi i na podizanju još nekoliko terena, njih ukupno sedam. Njihova gradnja nastavit će se nakon završetka Davis cupa. Radi se o dugoročnoj investiciji budući da tereni ostaju gradu i Višnjiku, a zadarski će teniski klubovi moći koristiti napravljenu infrastrukturu za svoje potrebe.

Današnji razvoj i status sportskog kompleksa na Višnjiku rezultat je dvadesetogodišnjeg kontinuiranog rada i političkog promišljanja: pomno planirane i realizirane izgradnje sportske dvorane, zatvorenog bazena, atletske staze, gimnastičke dvorane, trim staze i vježbališta na otvorenom, obnove brojnih malonogometnih i košarkaških igrališta, a uskoro izgradnje i drugih sportskih i rekreativnih sadržaja.

Branko Dukić Kolegij gradonačelnika Rekonstrukcija Providurove palače, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi …

Što se tiče same organizacije sportskih događanja, Grad Zadar i ŠC Višnjik ovime su još jednom pokazali kako imaju kapacitete za njihovu organizaciju, a Višnjik, polako ali sigurno postaje, kako je svojedobno i zamišljeno, nezaobilazna točka u razvoju sporta, sportske rekreacije i sportskog turizma u konačnici.

Dukić u obilasku radova Dukić obišao radove Započeli radovi na uređenju vrlo važne gradske prometnice