Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pri kraju obnova dječjeg vrtića

Novo igralište, krov, prozori na Zeki

Foto: Mihaela Feldi
Cijelo vrijeme radova, vrtić je u funkciji pa se njihova dinamika svakodnevno usklađuje s ravnateljicom vrtića Sanelom Valpovac

Pri samom je kraju uređenje Dječjeg vrtića "Zeko" Slatina. Sanirani su već sanitarni čvorovi, zamijenjena dotrajala unutarnja vrata, kao i vanjski prozori i vrata na dva dječja boravka energetski učinkovitijima, popravljeno je krovište. Mališani će se, usto, igrati na novim fiksnim igralištima na vanjskom dječjem igralištu. Izbetonirani su temelji i parapet dvorišne ograde, a idućih će dana biti ugrađena i ograda.

U završnoj fazi Nova šetnica i javna rasvjeta

Podsjetimo, Grad Slatina je početkom godine zaključio ugovor o uređenju vrtića i gradnji dječjeg igrališta s tvrtkom Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave. Radovi su vrijedni 2,1 milijun kuna. Od toga, s iznosom od 914.100 kuna projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, iz Programa poboljšanja materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima.

Vrtić je nedavno obišao gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicima i upoznao se s dinamikom obnove. Cijelo vrijeme radova, vrtić je u funkciji pa se njihova dinamika svakodnevno usklađuje s ravnateljicom vrtića Sanelom Valpovac, kojoj je gradonačelnik zahvalio na razumijevanju, kao i djeci te njihovim odgojiteljicama i roditeljima.

– Unatoč radovima, program u skupinama održava se uredno, aktivnosti su prilagođene situaciji tako da djeca i dalje imaju svoj redoviti ritam te i dalje uživaju u igri i druženju sa svojim vrtićkim prijateljima – rekla je ravnateljica Valpovac.

Dio radova planira se odraditi u svibnju jer dok traje sezona grijanja nije moguće zamijeniti sustav grijanja i hlađenja.

Nakon 20 godina u Slatini ponovo sniman glazbeni spektakl HRT-a I gradonačelnik Denis Ostrošić zaplesao i zapjevao na snimanju “Lijepom našom” u Slatini Sastanak Koordinacijskog odbora Slatina kao jedini grad u Virovitičko-podravskoj županiji konkurira za prestižnu titulu Grad-prijatelj djece