Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Veteranski svjetski motociklistički prvak

Novopečeni virski vikendaš je Bogomir Gajser

Foto: Općina Vir
Bogomir Gajser na virskoj plaži Jadro poderao konkurenciju u Alpe Adria Jet Ski Touru

Slovenski veteranski jet-pilot Bogomir Gajser otac je trostrukog motokros svjetskog prvaka Tina Gajsera, vlasnik caffe bara Papaya na Viru te novopečeni virski vikendaš.

Apsolutni trijumf virskog boćanja Darku Bašiću i Igoru Vučetiću treći naslov prvaka Zadarske županije

– Dok slovenski motociklistički as i trostruki svjetski prvak Tin Gajser žari i pali svjetskom pozornicom FIM MXGP-a u svojoj moćnoj Hondi, njegov je otac Bogomir Gajser na virskoj plaži Jadro poderao konkurenciju u Alpe Adria Jet Ski Touru – izvijestili su s Vira i dodali da su mu finalne utrke na otoku Viru bile tek prve na kojima je nastupao ove sezone, ali u obje je zauzeo sjajno drugo mjesto iza neprikosnovenog Hrvata Tihomira Kotarskog.

– Gajser je veteranski svjetski motociklistički prvak i otac 23-godišnjeg svjetskoga prvaka Tina. Iako mlada slovenska sportska zvijezda nije došla na otok, u prepoznatljivom žuto-crvenom jetu s brojem 243 u klasi Runabout GP3 vozio je njegov otac. Brojka 243 na njihovom kamperu, jetovima i motorima izrazito je simbolična i snažno emotivna – izvijestili su s Vira.

Održana tradicijska manifestacija a cappella pjevanja Najmasovnija i najkvalitetnija Virska terca

– To je datum rođenja moga pokojnog sina i Tinovog brata. Broj 243 nosimo u njegovu čast – kaže Bogomir za Virski list. On je prije Domovinskog rata bio motociklistički prvak Hrvatske i 
 Jugoslavije.