Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Apsolutni trijumf virskog boćanja

Darku Bašiću i Igoru Vučetiću treći naslov prvaka Zadarske županije

Foto: Vir
Lijep je osjećaj kada ti sve ide od ruke i kada vidiš da ti suparnik ne može ništa. Jednostavno smo odigrali vrhunski – kazao je Bašić za Virski list

Treći naslov prvaka Zadarske županije u boćarskoj disciplini parovi osvojili su virski boćari Darko Bašić i Igor Vučetić ostavivši suparnicima u polufinalu i finalu samo jedan punat. U listopadu odlaze na prvenstvo Hrvatske.

“Lijepo je kada te ide”

– Virski boćari Darko Bašić i Igor Vučetić Gula još su jednom ispisali povijest boćanja Zadarske županije demonstrirajući razarajuću boćarsku silu. Na završnom turniru najboljih osam boćarskih parova u Zadarskoj županiji, odigranom na zadarskoj Brodarici, svojim su suparnicima od četvrtfinala do trijumfa u finalu ostavili svega šest punata, a protivničkim parovima u polufinalu i finalu jedan jedini! – izvijestio nas je o uspjehu virskog boćanja Kažimir Škrbić iz Virskog lista i dodao da su redom padali Ante Šarić i Anđelko Paleka iz benkovačkog Velebita u četvrtfinalu (13:5), potom u polufinalu Ive Perković i Šime Dušević iz Ljupča (13:0) te u finalu Karlo Torbarina i Josip Smolić iz Debeljaka (13:1).

Održana tradicijska manifestacija a cappella pjevanja Najmasovnija i najkvalitetnija Virska terca

U dvije najvažnije utakmice u kojima su se hvatale medalje i plasman za prvenstvo Hrvatske, Bašić i Vučetić su parove iz Ljupča i Debeljaka “rastalili na elementarne čestice”. Perković, Dušević, Torbarina i Smolić uzeli su Viranima jedan jedini punat, a to dosad na županijskim boćalištima još nije viđeno.

– Lijep je osjećaj kada ti sve ide od ruke i kada vidiš da ti suparnik ne može ništa. Jednostavno smo odigrali vrhunski – kazao je Bašić za Virski list. Njegov suigrač Vučetić bio je pak onakav kakvoga bi na Viru uvijek htjeli imati i gledati: miran, koncentriran i ubojito precizan.

– U tri završna meča nije imao dobru ruku s valjanjima u svega dva navrata ili dva i pol, kako kaže Bašić, što znači kako su se suparnici morali mučiti u pronalaženju svoje igre. Sve su boće Vučetiću bile na 20 centimetara, a ako tomu dodamo i nepogrešivog Bašića u izbijanju sa svega jednim promašenim bulinom i dvije pogrešno naciljane boće, dobijemo šampione koje se mora dočekati lovorikama i fanfarama – istaknuli su s Vira.

akcija darivanja krvi U akciji prikupljeno 58 doza krvi

– Iznenadio sam samoga sebe potpunom smirenošću. Imao sam čistu glavu pa, kada me počeo pomalo hvatati umor, nisam se predavao ni popuštao. Morali smo završiti posao i osvojiti naslov – govorio je Vučetić.

Naslov prvaka i pobjednički pehar zapravo su, kako se navodi, samo premješteni s jedne police na drugu unutar klupskih prostorija pokraj virskog boćališta uz Muja. Bašić i Vučetić su tako u parovima trijumfirali 2016. i 2017., dok su 2015. s osvajanjem srebra najavili kasniju dominaciju.

Potpuna dominacija

– Jedina godina u kojoj su gledali druge na postoljima bila je 2018., no radost ni tada nije izostala: naslov je pripao virskom paru Antoniju Bilosniću i Boži Deši, dok su srebro doma odnijeli Marjan Bukvić i Zoran Marko Kokić, također virski boćarski par. Bašiću i Vučetiću ovo je treći županijski naslov u parovima uz jedno srebro s prvenstva Hrvatske, a kako po tri naslova obojica imaju u disciplini pojedinac – ne treba biti posebno mudar pa izvući zaključak o potpunoj dominaciji virskog boćanja u posljednjih pet-šest godina.

Vinkovci half marathon 2019. Na prvoj utrci više od 400 trkača

Na repertoaru je još kvalifikacijski i završni turnir Zadarske županije u preciznom izbijanju, odnosno disciplini u kojoj Virani u proteklih nekoliko godina imaju tek jednu brončanu medalju (Ante Nemarić), ali i ambiciju da naprave više od toga. Na turnir će Bašić, Kokić, Nemarić i Toni Kapović. Ovaj će se turnir dobro uklopiti u pripreme za novu drugoligašku sezonu (26. listopada), kao i nastupi na PH u pojedincu (12. listopada, Buzet) i parovima (19. listopada, Umag) – izvijestili su s Vira.