Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
akcija darivanja krvi

U akciji prikupljeno 58 doza krvi

Foto: Općina Vir
Najvažnije je da smo uspješno prikupili 58 doza, što nas čini drugim najuspješnijim kolektivom ili udrugom u Zadarskoj županiji. Nakon prosinačke akcije sigurno ćemo biti najbolji – napomenuo je za Virski list predsjednik virskog UDDK Goran Vicković

Izrazito vruće i sparno vrijeme sredinom kolovoza nije zaustavilo virske humanitarce, članove i prijatelje Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir, koji su se odazvali drugoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi. Akciji je pristupilo 68 osoba od kojih je 58 uspješno darovalo krv, obavijestili su s Vira i istakli da su to brojke koje nisu na razini proljetnih ili prosinačkih, kada se standardno okupi do stotinjak virskih i drugih članova UDDK-a, ali su za kolovoz više nego dobre. Bolje su od, kako se navodi, prošlogodišnjih u kolovozu (65 prijava), a pojačale su se prijavama vikendaša i turista koji su također ponudili svoju krv onima kojima je potrebna.

Održana tradicijska manifestacija a cappella pjevanja Najmasovnija i najkvalitetnija Virska terca

– Najvažnije je da smo uspješno prikupili 58 doza, što nas čini drugim najuspješnijim kolektivom ili udrugom u Zadarskoj županiji. Nakon prosinačke akcije sigurno ćemo biti najbolji – napomenuo je za Virski list predsjednik virskog UDDK Goran Vicković, koji je uputio zahvale svima koji su pomogli akciju:

– Posebno zahvaljujem Općini Vir na sponzorstvu i podršci svim našim aktivnostima, virskom župniku don Tihomiru Vulinu koji je više puta pozivao vjernike na akciju darivanja krvi, a također i dr. Marijani Nadinić te njezinu timu iz Odjela transfuzije koji su vrhunski odradili posao – istaknuo je za Virski list.

– Pored Općine Vir kao glavnog sponzora, u akciji je sudjelovala destinacijska kompanija Vir turizam s restoranom Kotarina, kao i vrijedni djelatnici Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru te zadarski Crveni križ s novim referentom Šimom Lisicom – zaključili su s Vira.

Darovnica kralja P. Krešimira 950 godina od prvog spomena otoka Vira