Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Zdravstvo

Novouređeni "ulaz s dušom" Županijske bolnice Čakovec i novi uređaj za HZJZ

storyeditor/2024-04-12/MZC.jpg
Foto: Međimurska županija PACIJENTI će se ovdje osjećati ugodno, a ne napušteno, istaknuo je ravnatelj Igor Šegović

Otvoren je novouređeni ulaz u Županijsku bolnicu Čakovec.

– Željeli smo novi ulaz u bolnicu, ulaz koji imati dušu u smislu da će se pacijenti u tom prostoru osjećati ugodno, a ne napušteno. Ovdje sada svatko može dobiti informaciju koja mu je potrebna na putu prema nekoj pretrazi ili pregledu, ali i pomoć – rekao je ravnatelj Igor Šegović.

Županijska bolnica Čakovec uskoro će dobiti i novi CT uređaj vrijedan 850.000 eura te su, zahvaljujući pravovremenom reagiranju Međimurske županije i njezinim ulaganjima, ishođene građevinske dozvole za novi prostor svih laboratorija te za palijativni centar. U ustanovi očekuju odobrenje resornog ministra za pokretanje obnove drugog dijela Odjela pedijatrije, investicije vrijedne više od 850.000 eura. Zavod za javno zdravstvo dobio je pak novi uređaj za Djelatnost kliničke mikrobiologije. Riječ je o suvremenom masenom spektrometru, kakav u Hrvatskoj imaju samo klinike i koji pacijentima hospitaliziranima zbog teških infektivnih stanja, poput sepse, može značiti život. 

storyeditor/2024-04-12/PXL_230422_93118686.jpg Zelena čistka na dvije lokacije U subotu akcija čišćenja divljih odlagališta smeća storyeditor/2024-04-14/RC_Zone_Samobor__3_.jpg U gospodarskoj zoni Bobovica pokraj Samobora za godinu dana izgradit će se park od 170.000 m2 Investicijska grupa iz Češke gradi logistički park vrijedan 100 mil. € Splitsko-dalmatinska županija Počeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje grada Splita