Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ministar ćorić i gradonačelnik Mandić

Obilazak radova na protupoplavnom nasipu u Logorištu

1/8
Foto: Grad Karlovac
Godine 2018. prvi su put postavljene box barijere koje su dva puta obranile ovo područje od poplava dok će novi nasipi riješiti problem za narednih 100 godina i više, istaknuo je gradonačelnik Mandić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u društvu gradonačelnika Karlovca Damira Mandića i zamjenice župana Martine Furdek - Hajdin obišao gradilište protupoplavnog nasipa u Logorištu planirane dužine 5,8 kilometara, te je obišao i most koji su za potrebe gradnje postavili inženjerci Hrvatske vojske. Ovaj zahvat dio je provođenja Mjere 2 - izgradnje sustava obrane od poplava, na čemu je karlovački gradonačelnik zahvalio Ministarstvu i Hrvatskim vodama koji se projektom bave od 2017. godine.

Krije i jednu tajnu Ivanjskim kresovima otvoreno karlovačko Zvjezdano ljeto

- Nadam se do kraja 2023. godine da ćemo pitanje obrane od poplava na ovom najugroženijem području u Hrvatskoj konačno staviti ad acta i da ćemo pričati o tome kroz priče iz naše prošlosti, definitivno ne sadašnjosti i budućnosti - naglasio je ministar Ćorić, a  gradonačelnik Mandić dodao da su 2018. prvi put postavljene box barijere koje su dva puta obranile ovo područje od poplava dok će novi nasipi riješiti problem za narednih 100 godina i više.

- Gradnja sustava obrane od poplava Karlovca ima osam mjera i uvjeren sam da će grad Karlovac za tri godine zaista biti maksimalno obranjen od poplava - istaknuo je gradonačelnik Mandić prilikom obilaska, te s ministrom Ćorićem raspravio i tijek projekta Aglomeracije Karlovac – Duga Resa koji je u fazi javne nabave.

Karlovac Sezona na Foginovom i službeno počela

– Vrijednost projekta je skoro 420 milijuna kuna, a nama je važno da smo dijelom projekta učinili i našu Zvijezdu i vjerujem da ćemo za šest mjeseci najkasnije imati građevinske radove - rekao je Mandić i dodao da će kroz ovaj projekt sustav odvodnje dobiti i četvrti koje već desetljećima to očekuju poput Turnja, Gornjeg Mekušja, Gornje i Donje Švarče, Jamadola, Drežnika i Hrnetića.

U tijeku su i aktivnosti na protupoplavnoj Mjeri 4, tri kilometra nasipa uz Koranu i Mrežnicu, te postupci javne nabave za radove u Rečici i Selcu.