Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovac

Sezona na Foginovom i službeno počela

Foto: Grad Karlovac
Škola plivanja održat će se i ove godine, a za učenike osnovnih škola bit će organizirani i besplatni treninzi u školi atletike koja počinje 29. lipnja i odbojke na pijesku od 6. do 10. srpnja

Foginovo kupalište i službeno je otvoreno, a sa suradnicima ga je obišao gradonačelnik Damir Mandić. U planu su tijekom sezone kupanja različite aktivnosti, iako u manjem obimu nego inače zbog okolnosti nastalih uslijed epidemije koronavirusa. Na Foginovom, riječnom kupalištu registriranom prije deset godina, službena sezona traje od 15. lipnja do 1. rujna.

Kamerama protiv divlje vožnje u Karlovcu Grada planira na deset lokacija kamerama nadzirati utrke na cestama

- I ove godine imamo školu plivanja za djecu, Sportsko ljeto u sklopu kojeg će dio aktivnosti biti održan ovdje na Foginovom i po prvi put mogućnost urona što će organizirati Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, čemu se jako veselimo - poručila je Renata Kučan iz nadležnog gradskog Odjela.

Dino Babić, voditelj spasiteljske službe, rekao je da su u potpunosti spremni za sezonu, a radno vrijeme službe bit će od 10 do 20 sati svakog dana. Za sada ima 11 licenciranih spasioca koji će paziti na kupače, iako se Karlovčani i gosti svake godine sve odgovornije ponašaju na kupalištu. Ove godine će biti ponovno organizirana i škola plivanja, potvrdio je to Krešimir Profozić, voditelj škole plivanja već deset godina. 

u dužini 180 metara Započeli radovi na rekonstrukciji i uređenju ulice Ivana Graha

- Iznimno nam je zadovoljstvo svake godine održavati školu plivanja u suradnji s Gradom Karlovcem, a ove godine situacija s koronavirusom ipak nas nije spriječila da organiziramo i jedanaestu uzastopnu školu plivanja. To je inače jedna od prvih škola plivanja na riječnim kupalištima u Hrvatskoj i jedna od najdugovječnijih. Možemo se pohvaliti da smo naučili plivati više od 500 djece i posebno smo ponosni što još nismo imali člana škole plivanja kojeg nismo naučili plivati. Ove godine se dosta govori o socijalnoj distanci, pogotovo kada je riječ o sportskim aktivnostima pa smo došli do rješenja, ako roditelji ne žele djecu dati da ih u vodi pridržavamo i učimo plivati, to će sami moći uz naše instrukcije - istaknuo je Profozić.

Karlovačka sportska zajednica i ove godine će organizirati besplatne treninge za učenike osnovnih škola pod nazivom Sportsko ljeto namijenjeno svoj djeci koja žele naučiti osnove i nešto novo u sportovima. Jedan dio treninga bit će i na Foginovom poput škole atletike koja počinje 29. lipnja i odbojke na pijesku od 6. do 10. srpnja. Tvrtka Zelenilo redovito će kositi i održavati čistoću Foginovog kupališta, ove godine uklonjene su neke stare vrbe i zasađene nove. Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su našli motiva, volje, snage i sredstava unutar svojih proračuna da se ipak i ove godine Ljeto na Foginovom organizira kao mjesto druženja i ugodno provedenog vremena.

Karlovac Novi spremnici za stakleni otpad

- Foginovo je i uz ovaj smanjen obim aktivnosti uvijek atraktivno i vjerujem da će ne samo za nas iz Karlovca nego i za ljude koji budu dolazili u naš grad i bez obzira na manji obim manifestacija, Karlovac biti jako atraktivan i da će privući mnoge posjetitelje, pa tako i na Foginovo - poručio je gradonačelnik dodavši kako se nada da će naredni mjeseci biti topli i odlični za kupanje. Važno je podsjetiti i da Foginovo kupalište ima lift za ulazak u vodu osoba s invaliditetom, mogućnost besplatnog korištenja roštilja, blizinu Aquatike, uređene šetnice, biciklističke staze, teniske terene, atletske staze, Vunsko polje sa sportskim i dječjim igralištima, vježbališta ...