Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U sklopu proslave Dana grada

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Kutine

Foto: Grad Kutina
Predstavljena je i knjiga "Zagrebački korpus Zbora narodne garde"

Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa u Crkvenoj ulici. Molitvu na kutinskom groblju predvodio je kutinski župnik vlč. Mato Draganović. Svečanost se nastavila u Domu kulture predstavljanjem knjige "Zagrebački korpus Zbora narodne garde" autora Rudija Stipčića, brigadnog generala, ratnog zapovjednika 3. operativne zone Zagreb (1992.).

Bogat program proslave Dana grada Kutine Nagrade Dragutinu Papiću, Eleni Pazman i filmskoj družini OŠ Stjepana Kefelje

Recenzenti knjige su generali HV Anton Tus i Darko Grdić, kao i prof. dr. sc. Mladen Vedriš i prof. dr. sc. Tomo Jantol. Uređivački odbor knjige čine Ružica Stipčić, supruga generala koja je i predstavila knjigu te Željko Gašparović, Nikola Tominc i Smiljan Tomašević. Nakladnik je Karmen Valenta, a knjiga je tiskana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

– Knjiga je prilog promicanju istine o Domovinskom ratu, sažetak ratnog puta Zagrebačkog korpusa (3. operativne zone), hvalevrijedan uradak iz vojne povijesti, podsjetnik na junaštvo pripadnika i doprinos Zapovjedništva i postrojbi Korpusa/Zone u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata – rečeno je na predstavljanju.

DAN SJEĆANJA Spomen na raketiranje i pogibiju Nikole Perića

Pozdravnim govorom prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić istaknuvši zapisane vrijednosti u obrani zapadno-slavonskog područja.

Nastupili su zbor OGŠ Borisa Papandopula i OŠ Vladimira Vidrića, a obilježavanje je završeno dočekom maratonaca iz Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” u Parku 56. bojne.