Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Širenje kapaciteta domova umirovljenika

Obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Umirovlajenici u Topuskom
1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije obilježen je u restoranu Lječilišta Topusko, a svečanosti je nazočio i župan Ivan Celjak. Svečanost je održana u organizaciji Matice umirovljenika uz potporu Sisačko-moslavačke županije, a nazočilo joj je oko 250 umirovljenika iz udruga s područja cijele Županije. Umirovljenici su na svoj dan priredili i zanimljiv program, predstavljajući svoju kreativnost i svježinu duha u području glazbe i dramske umjetnosti. Predstavili su se pjevači iz Novske i Lipovljana i glumci iz Kutine i Gline.

– Od prvog dana kada smo preuzeli časnu dužnost u Županiji vodimo posebnu skrb o vama, koji ste naše majke, naše očevi, naši djedovi, naše bake. To nas posebno motivira da osiguramo što kvalitetniji život u odmaklim godinama. I upravo zato proširujemo kapacitete naših domova umirovljenika – rekao je Celjak.

Tijekom 2023. godine završena je obnova domova za starije osobe u Sisku i Glini, a u tijeku je obnova i Doma za starije osobe Petrinja.

Dom za starije osobe koji su stanovnici Moslavine čekali nekoliko desetljeća vlastitim sredstvima realizirala je Sisačko-moslavačka županija u Kutini, a useljenje prvih korisnika očekuje se u sljedećim tjednima.

Budući da su potrebe za smještajem starijih osoba na području Moslavine veće od postojećih kapaciteta, po uzoru na županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku, u sljedećoj godini krenut će izgradnja novih županijskih naselja u Kutini i Popovači. 

Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu u potresu oštećenih zgrada Pedijatrije, Nove i Stare interne, Odjela za patologiju i citologiju, Jodnog lječilišta, a gradi se i nova bolnička kuhinja Sisačko-moslavačka županija Sisačka bolnica privlačit će mlade liječnike i druge stručnjake Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organizirao je protekli tjedan u svome prostoru Dane Moslavine Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije Tradicija Moslavine može se podijeliti na dva dijela Brojka govori da imamo sjajne sportašice i sportaše koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju, kaže župan Sportski ponos Sisačko-moslavačke županije Zahvalnice za 169 sportašica i sportaša te 19 ekipa za rezultate