Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
PRIZNANJA I POHVALE

Obilježena 26. obljetnica Brodsko-posavske županije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nagrada za životno djelo “Zlatni grb” dr.sc. Bojanu Jelakoviću

Ovo je, doista, prva hrvatska Vlada koja je uvidjela, a potom i djelima pokazala da Slavonija treba dodatnu pomoć u razvoju i sustizanju razvijenih dijelova Hrvatske. Svjedoči tomu i Projekt Slavonija, Baranja i Srijem kojim se pokreće ubrzani razvoj ovog dijela naše domovine – rekao je župan Danijel Marušić na svečanoj sjednici Županijske skupštine koja je u povodu obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije i u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića održana u Slavonskom Brodu.

wi-fi internet POTPISAN SPORAZUM Internet u 16 brodskih općina

Kovanice od zlata za OPG

On je tom prilikom predstavio sve do sada učinjeno u području, gospodarstva, poljoprivrede, školstva i infrastrukture, posebno naglasivši važnost Projekta Slavonija, ulaganja u energetsku obnovu škola, obnovu i opremanje brodske i novogradiške bolnice i Doma zdravlja, rekonstrukciju brodskog muzeja te projekt navodnjavanja Orubica.

Nagrada za životno djelo “Zlatni grb” ove je godine dodijeljena prof.dr.sc. Bojanu Jelakoviću za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije.

– Nagrade su nešto što nas je ispunilo srećom, ponosom, ali i obavezom da nastavimo istim žarom i marom raditi na boljitku grada, županije i Hrvatske. Naša županija i na području znanosti velikim koracima grabi naprijed i upisana je u kartu svjetske znanosti.

Počele pripreme Državna izložba lipicanaca 12. svibnja u Slavonskom Brodu

Radom Zavoda, bolnice i Medicinskog fakulteta u Zagrebu, uspjeli smo upisati grad i županiju u povijest medicine – rekao je Jelaković u ime svih nagrađenih.

Plakete za uspješno poslovanje i postignuća u radu dobili su Udruga Sikirevački motivi, Državni arhiv Slavonski Brod, Đuro Đaković TEP, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Zavod za javno zdravstvo, dok su kovanice od zlata dodijeljene OPG-ima Šarčević iz Sikirevaca i Pospišil iz Starog Petrovog Sela, Dunji Vanić, Zlatku Bunjevcu, Ivi Đogašu, Karlu Trlinu, Damiru Ocvireku i Ivanu Kuprešaku.

Priznanja nogometašima

Povelje zahvalnosti za ostvarene sportske rezultate te velik doprinos promociji županije dobili su “srebrni” članovi hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić i Ivica Olić, kojima će priznanja biti dodijeljena naknadno.

Završena energetska obnova OŠ S. Radića i Srednje škole M. A. Reljkovića 'Promijenili smo i vanjski identitet škole da postanemo intrigantni izvana kao što smo iznutra'