Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
potpisani ugovori

Objekt će se obnavljati, a proširenjem vrtića bit će mjesta za svu djecu

Foto: Općina Čepin
U vrtiću će biti zaposlen stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskog profila te psiholog

Općinski načelnik Dražen Tonkovac, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj potpisali su sve ugovore potrebne za realizaciju prijenosa vlasništva zgrade Dječjeg vrtića Zvončić u Čepinu na Općinu Čepin.

GAREŠNICA Uređena zgrada kina daje novu vizuru središtu grada

Jednake šanse za odgoj

– Dječji vrtić Zvončić Čepin u osnivanju ima optimalnu organizacijsku shemu za provedbu redovitog cjelovitog programa odgojno-obrazovnog rada u 2 jasličke i 5 vrtićkih skupina. Općina je pokazala spremnost u investiranje i ishođenje načina kako za svu djecu osigurati jednake šanse za odgoj i obrazovanje proširenjem vrtićkih kapaciteta kao i obnovu postojećeg objekta radi sigurnosti djeci i djelatnicima – kazao je načelnik Tonkovac.

– Radno vrijeme dodatno će se uskladiti s potrebama zaposlenih roditelja, rad do 21 sat, kao i dežurstvo subotom. U novoosnovanoj ustanovi bit će stručni tim, pedagog, edukacijski rehabilitator, psiholog i zdravstvena voditeljica. Samim time uz odgojitelje kao nositelje programa želimo predškolski odgoj u našoj Općini ostvariti kao važnu životnu dimenziju te sinergiju svih čimbenika vezanih uz djelovanje ustanove. Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora slijedi niz radnji kako bismo s cjelovitom dokumentacijom podnijeli zahtjev Odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije za dobivanje suglasnosti za početak rada – dodao je.

PROJEKT ČAZMA NATURA Otvorena Zelena tržnica – paviljon, dječje igralište i park

Općina posljednjih godina, nastavio je, bilježi brz i uspješan gospodarski razvitak, što ima pozitivan utjecaj na punjenje općinskog proračuna, a zbog porezne reforme određeni dio sredstava ostaje kao pomoć u općinskom proračunu, ne ide u državni. Analizirajući navedene parametre, zaključeno je kako Općina Čepin konačno ima mogućnost organizirati vlastiti vrtić za djecu.

Obnova zgrade

Prelaskom zgrade vrtića u vlasništvo Općine, otvorit će se i mogućnost obnove postojeće zgrade kao i njezino proširenje, a sredstva će biti osigurana prijavom projekta na natječaje resornih ministarstava, fondova Europske unije i drugih. Općina Čepin moći će samostalno odlučivati o upisima djece, biranju programa, prehrani, obnovi objekta, o načinu rada i tome slično.

rješenje za dovršetak brze ceste Ulica put žrtvama u Lugu napokon će biti proširena, a most obnovljen

U vrtiću će biti zaposlen stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskog profila te psiholog koji će biti na raspolaganju za dvjestotinjak djece, što do sada nije bio slučaj.