Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završena prva faza gradnje nove vjeronaučne dvorane

Objekt koji će služiti djeci, mladima, ali i odraslim vjernicima orahovačke župe

Foto: Radio Orahovica
Orahovačka župa jedina je župa u Požeškoj biskupiji koja do sada nije imala vjeronaučnu dvoranu, a sada će napokon i taj problem biti riješen, rekao je orahovački župnik vlč. Željko Strnak

Postavljanjem krova koncem prošle godine završena je prva faza gradnje nove vjeronaučne dvorane u Orahovici, koja se u župnom dvorištu, pokraj crkve Našašća Svetog Križa gradi od rujna 2019.

Stigli novi metalni spremnici za plastiku “Razvrstavanje komunalnog otpada postaje način života”

Osim za nastavu vjeronauka, nova dvorana služit će i za održavanje biblijskog sata, kateheza, tribina, susreta, predstavljanje knjiga, ali i za održavanje glazbenih proba te ostalih sadržaja pastoralne i kulturne naravi. U župi sada čekaju da se izradi potrebna stolarija kako bi zatvorili dvoranu.

Površina 230 kvadrata

– Iako potreba za ovakvim objektom postoji već dugi niz godina, on se nije mogao početi graditi ranije zbog radova na obnovi crkve, župnog stana te jednog dijela filijalnih crkava i kapela – rekao je orahovački župnik vlč. Željko Strnak.

Površina cijelog objekta iznosi oko 230 četvornih metara, a radove izvodi građevinska tvrtka “L projekt” iz Rajsavca kraj Požege, piše Radio Orahovica. Vrijednost do sada izvedenih radova iznosi nešto više od 500 tisuća kuna, a daljnji tijek radova odvijat će se u nekoliko etapa i ovisit će o više faktora, prvenstveno o financijskim sredstvima.

– Orahovačka župa jedina je župa u Požeškoj biskupiji koja do sada nije imala vjeronaučnu dvoranu, a sada će napokon i taj problem biti riješen – rekao je orahovački župnik.

Ilustracija Za unapređenje proizvodnje Poljoprivrednicima više od 160 tisuća kuna potpore

On je poručio da je nova vjeronaučna dvorana nasušna potreba te da će ona u budućnosti služiti svoj djeci, mladima, ali i odraslim vjernicima orahovačke župe. Iz župe su zahvalili svima koji su svojim prilozima pomogli u realizaciji projekta.

Zahvala gradonačelnice

Prilikom blagoslova zgrade gradske uprave, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada i župe. Ona je pohvalila sva nastojanja župnika Strnaka oko dodatnog uređenja crkve, župnog stana i gradnje vjeronaučne dvorane.

Završen informatički tečaj za umirovljenike Vratili se u đačke klupe i ovladali osnovama informatike te naučili koristiti pametne telefone