Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POČAST VELIKANU

Obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Predstavnici Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodskoposavske županije položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomenika na Trgu pobjede u Slavonskom Brodu

U povodu 21. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana predstavnici Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije, zajedno s izaslanicima drugih stranačkih zajednica i cijele Županijske organizacije HDZ-a, položili su vijence i zapalili svijeće ispred njegova spomenika na Trgu pobjede u Slavonskom Brodu.

Županija je lani u predškolsku infrastrukturu uložila 3,5 milijuna kuna Najbolji po izdvajanjima za vrtiće

Kako je istaknuto tom prigodom, bio je to mali čin kojim je odana počast velikom čovjeku, jednome od najvećih u hrvatskoj povijesti.

– Prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika, tvorca moderne hrvatske države koja je pod njegovim vodstvom stvorena nakon gotovo 900 godina, unatoč protivljenju svjetskih moćnika. Franjo Tuđman bio je vizionar koji je živio ideju hrvatstva od svoje najranije mladosti, poradi koje je i robovao – rekao je predsjednik županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a prim. dr. Tomislav Teskera.

ŽUPANIJA ĆE SUFINANCIRATI I PROJEKTE IZ POLJOPRIVREDE Lovozakupnicima subvencije za održavanje lovišta

Župan Danijel Marušić naglasio je kako je dr. Franjo Tuđman bio velikan kakav se rađa jednom u povijesti.

– Kolike je korake on napravio, kakve je vizionarske poteze povlačio, koje je odluke donosio... Takva osoba mora ostati zabilježena u povijesti. Dr. Tuđman je tvorac domovine, zajedno s braniteljima i svima koji su stvarali današnju Hrvatsku – rekao je Marušić.