Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Počinje energetska obnova bolnice u Popovači

Obnovit će se tri odjela i bolnička kuhinja

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Provedeni radovi rezultirat će povećanjem ugode boravka pacijenata i djelatnika te smanjenjem potrošnje energije i povećanjem stupnja ekološke efikasnosti

Župan Ivo Žinić, uz kojega je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, potpisao je u upravnoj zgradi Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači ugovor s izvođačima radova na energetskoj obnovi zgrada bolnice.

sisačko-moslavačka županija Rezultati - u dvije godine 250 obrtnika i 500 zaposlenih više

Bolnica je uspješno aplicirala na natječaj “Energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” i nakon provedenog postupka javne nabave kreće u energetsku obnovu četiri objekta, a uskoro i petog – kuhinje. Bit će obnovljena tri bolnička odjela: odjel za biologijsku psihijatriju – hitni ženski (VI), odjel za gerontopsihijatriju (VII) i odjel za socijalnu psihijatriju (IX) u vrijednosti od 3,657.350 kn. Obnova će obuhvatiti radove poboljšanja toplinskih karakteristika vanjske ovojnice, zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu stolarije i izmjenu unutrašnje rasvjete.

Jubilarni Lipovljanski susreti U mjestu s 3500 stanovnika i pripadnici 13 nacionalnih manjina

Radovima vrijednim 1,387.131 kn bit će energetski obnovljena zgrada laboratorija i prosekture. Na tom objektu bit će izvedeni radovi toplinske zaštite ovojnice, izmjene unutrašnje rasvjete, ugradnje plinskih kondenzacijskih aparata, zamjene vanjske stolarije i solarnog zagrijavanja PTV-a. Provedeni radovi rezultirat će povećanjem ugode boravka pacijenata i djelatnika te smanjenjem potrošnje energije i povećanjem stupnja ekološke efikasnosti.