Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
obilazak

Obnovljena dionica ceste u Hudovljanima

1/3
Foto: Koprivničko-križevačka županija
ŽUC je ovog ljeta realizirao značajan plan obnove prometnica na 17 lokacija u županiji za što je izdvojeno više od 10,4 milijuna kuna

Obnovljenu i moderniziranu dionicu kolnika u naselju Hudovljani u Općini Sokolovac obišao je župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Darka Sobote, ravnatelja Županijske uprave za ceste Križevci Dragutina Guzalića, načelnika Općine Sokolovac Vlade Bakšaja, predsjednika Općinskog vijeća i ostalih suradnika te saborskog zastupnika Damira Felaka. Tom prilikom ravnatelj Guzalić je izložio dinamiku izvedenih radova te pojasnio da je zahvatom obnovljen dotrajali asfalt na dionici dužine 1370 metara.  Investicija je vrijedna 621.740 kuna, a u njoj su zajednički sudjelovali Općina Sokolovac i ŽUC, prenijeli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Željeznica Master plan integriranog prijevoza S jednom kartom vlakom i autobusom kroz tri županije

- Radovi su napravljeni jako kvalitetno i zadovoljni smo izvođačem radova koji se dokazao na više projekata obnova i rekonstrukcija prometnica. Asfalt je napravljen kao i na ostalim ozbiljnijim prometnicama, dakle dvoslojno s nosivim i izravnavajućim slojem te bi tako dionica koju smo obnovili trebala dugo potrajati. Dobro smo surađivali s Općinom i po pitanju ostalih dionica koje smo napravili u Sokolovcu, još je preostalo prometnica koje treba riješiti i vjerujem da ćemo i to realizirati u dogledno vrijeme - rekao je ravnatelj Guzalić.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima naglasivši kako Županija zauzima pristup ravnomjerne obnove cjelokupne prometne mreže na svim područjima županije.

- Vodimo smislenu politiku koja se temelji na jasno zadanim kriterijima i pristupu koji je lišen bio kakvih političkih konotacija jer svi koristimo ceste i jasno je da interes javnog dobra i značaja uvijek prevladava. Sokolovac je velika općina s velikom mrežom prometnica, a ono što je važno naglasiti jest činjenica kako nas raduje da se toliko prometnica obnavlja diljem županije jer sigurnost naših stanovnika nema cijenu - naglasio je župan Koren.

Asfaltiralo se diljem Koprivnice Novo ruho za više od četiri kilometra prigradskih cesta

Radove na obnovljenoj cesti je pohvalio i saborski zastupnik Felak kazavši kako je Općina Sokolovac odličan primjer suradnje jedinica lokalne samouprave, Županije i Županijske uprave za ceste te kako će ovaj projekt biti od velikog značaja za sve stanovnike jer se radi o prometnici koja povezuje Koprivnicu i Bjelovar.

ŽUC je ovog ljeta realizirao značajan plan obnove prometnica na 17 lokacija u županiji za što je izdvojeno više od 10,4 milijuna kuna čime su se osigurali još bolji prometni uvjeti za sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije. U sklopu obilaska obnovljene dionice, župan je obišao i prostorije društvenog doma u Hudovljanima na kojem se izvode završni radovi uređenja koji bi prema riječima načelnika Općine trebali završiti do početka studenog.