Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
investicije

Obnovljena igrališta u Cigleni i Radničkom naselju

Ciglena
1/10
Foto: Grad Bjelovar
Za iduću godinu Grad planira još jedno dječje igralište, najavio je gradonačelnik

Radovi na obnovi dječjih igrališta u Cigleni i Radničkom naselju, kao i na gradnji novih polivalentnih površina za sportsku namjenu, konačno su došli kraju. Zanimljivo je napomenuti kako je jedna od rijetkih desetak područnih škola s osmogodišnjim programom. Gradonačelnik Hrebak ističe kako je ovo velika investicija, ali nikako nije posljednja za ovu godinu.

Dino Tomić Dino Tomić preselio se kao 14-godišnjak s obitelji u Norvešku Bjelovarac s norveškom adresom naslikao portrete kraljevske obitelji

– U područnoj školi Ciglena imamo osam razreda osnovne škole. Kada smo došli provjeriti u kakvom je škola stanju, zamijetili smo da djeca imaju tjelesni na parkiralištu jer je to jedina asfaltirana površina. To nas je ponukalo da investiramo više od 300 tisuća kuna u gradnju igrališta. Vjerujem da će se ovim igralištem koristiti ne samo učenici škole, već sva djeca iz mjesnog odbora Ciglena, ali i iz okolnih mjesta. Imamo rukometno igralište i dječje igralište. Upravo završavamo i dječje igralište na području Radničkog naselja, gdje ga također godinama nije bilo – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Zapljene marihuane Bjelovarska županija pri dnu po broju ovisnika

Također je istaknuo da Grad za iduću godinu planira još jedno dječje igralište te je u proračunu za 2019. godinu predviđeno 150 tisuća kuna za održavanje postojećih igrališta. Bilo bi, tvrdi, odlično da se u centru grada naprave još četiri igrališta.

– Kada bismo svake godine radili po jedno ili dva dječja igrališta, tada bi se u pet godina riješili svi bitniji dijelovi grada, odnosno veći centri, gdje ima više sela u okolici tako da sva djeca imaju jednake mogućnosti i jednaka prava – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.     

Terezijana Bjelovar Velik odaziv na 23. Terezijanu Caricu Mariju Tereziju došlo pogledati 20 tisuća građana