Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
zaštićeno kulturno dobro

Obnovljena povijesna kapelica na groblju Dubovac

1/6
Kapela je centralni objekt građevine s dva bočna niža krila i orijentirana prema trgu ispraćaja kojeg još čine četiri vrijedne grobnice

Završeni su dvogodišnji radovi na obnovi Kapelice Svih svetih na Katoličkom groblju Dubovac.

Tijekom 2017. i 2018. godine na kapelici, koja je zaštićeno kulturno dobro, izvedena je sanacija temelja i izolacija kako bi se spriječilo prodiranje kapilarne vlage koja je uzrokovala velika oštećenja na objektu. Izvedeni su radovi na sanaciji pročelja, stolarije, opločenju, rasvjeti i ozvučenju kapelice te strojarski radovi na grijanju i hlađenju. Restauratorski radovi na stropnoj slici i oslicima kapelice u cijelosti su dovršeni u 2018. godini.

Novi vidikovac u NP Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Novi panoramski vidikovac nudi uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu

Grad Karlovac i Ministarstvo kulture RH uložili su u obnovu kapelice tijekom 1.165.260,94 kuna. 

Današnji izgled kapelica poprima 1871. godine, te pripada stilskom razdoblju historicizma. Unutrašnjost kapele je oslikana, a oslik datira iz 1892. godine. 

Kapela je centralni objekt građevine s dva bočna niža krila i orijentirana prema trgu ispraćaja kojeg još čine četiri vrijedne grobnice.

Turistički spot Karlovačke županije Premijera Prvi turistički spot Karlovačke županije, režirao ga župan