Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
sastanak s gradonačelnikom bjelovara

Obrtnici: Potrebna je veća pomoć Grada

Obrtnici
Foto: Grad Bjelovar
Obrtnici očekuju i puno bolju suradnju s Turističkom zajednicom Bjelovara

Potrebna je veća potpora gradske uprave pri sufinanciranju rada i predstavljanju obrtništva na sajmovima i prezentiranja obrtnika, zaključak je godišnjeg sastanka čelnika gradske uprave s lokalnim poduzetnicima i obrtnicima.

Potpore Novska Potpore za nove obrtnike

– Poduzetnici su oni koji su ove godine uplaćivali sredstva u gradski proračun zajedno s našim građanima. Možemo reći da je ove godine bilo izuzetno dobro punjenje proračuna, za otprilike 20 posto veće nego 2016. – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Naime, Grad Bjelovar krajem 2017. i cijelu 2018. godinu imao je mnogo projekata koje su poduzetnici koristili, a upravo to dizanje gospodarske aktivnosti znači i puno bolje punjenje proračuna.

Grad za iduću godinu sprema 127 milijuna kuna za projekte, za čiji se velik dio očekuje da će ostati upravo u gradu. Iako brojke zvuče odlično, obrtnici uvjeravaju da ima mjesta za napredak.

Vatreni u Bjelovaru Predsjednik Gradskog vijeća Bjelovara: 'Koliko je ulaznica prodano za gostovanje vatrenih?'

– Ove smo godine od Grada za predstavljanje svih obrtnika, kojih je 482, na sajmovima diljem Hrvatske, dobili iznos od 15.075 kuna. Nadam se boljoj suradnji, drugačijem načinu sufinanciranja obrtništva. Očekujemo bolju suradnju i s Turističkom zajednicom. Bjelovarski obrtnici nisu zastupljeni u mjeri u kojoj to zaslužuju ni na jednoj manifestaciji koja se održava u Gradu – naglasila je Gabrijela Marija Patačko, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar.

Gradonačelnik, upoznat s tim problemom, izjavio je kako oni zaista nastoje pridonijeti da bjelovarski poduzetnici i obrtnici budu što više zastupljeni na svim gradskim manifestacijama.

Klizalište u Bjelovaru pripreme za advent Klizalište bez vremenskog ograničenja u središtu Bjelovara i Čazme Američki veleposlanik William Robert Kohorst posjetio bjelovar 'Sviđa mi se što je Bjelovar usmjeren prema rastu gospodarstva i napretku'