Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
pustolovni turizam srednje Dalmacije

Od ove sezone po prvi put turisti će moći uživati i u ferati

planinarenje
Foto: Željko Mršić/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Predsjednica sekcije pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije Iris Prebeg istaknula je kako je interes za pustolovni turizam sve veći

Pustolovni turizam prilika je za produženje turističke sezone u srednjoj Dalmaciji, u kojoj je sve više sadržaja koji privlače goste željne avanture i kojima odmor nije samo kupanje i sunčanje, rečeno je u srijedu na konferenciji pustolovnih oblika turizma srednje Dalmacije.

Blaženko Boban Konferencija o radu s nadarenom djecom – po uzoru na Izrael Boban: Učimo od zemlje s najviše nobelovaca po glavi stanovnika

Od ove turističke sezone po prvi put u ponudi pustolovnog turizma srednje Dalmacije naći će se ferata, planinarski put koji se prolazi uz pomoć sajle, rečeno je na konferenciji.

Turisti će moći uživati u dvije ferate - u Omišu i Perunu u Strožancu, a obje su duljine oko tristo metara.

Predsjednica sekcije pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije Iris Prebeg istaknula je kako je interes za pustolovni turizam sve veći.

"Turizam i ljetovanje više nisu samo plaža i kupanje. "Mi širimo, produžujemo i obogaćujemo ponudu naše županije nudeći aktivnosti u prirodi - od planinarenja, kanjoninga, raftinga, penjanja do biciklizma i svake godine nadograđujemo ponudu s novim aktivnostima u outdooru", dodala je Prebeg.

Blaženko Boban i Tomislav Ćorić Ministar Ćorić na sastanku u Splitu 'Ovo je godina izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom'

Koordinatorica za turizam Županijske komore Split Nataša Bušić je kazala da je osnovni cilj konferencije poslovnoj zajednici, agencijama koje se bave posredovanjem u prodaji turističkih izleta, te komercijalnim smještajnim kapacitetima, kao što su hoteli, hosteli i kampovi, predstaviti i ponuditi pustolovni turizam Srednje Dalmacije.

U prvom dijelu konferencije predstavljene su razne pustolovne aktivnosti, dok će se u nastavku održati B2B susreti agencija organizatora pustolovnih aktivnosti s posredničkim agencijama, hotelima i hostelima s područja cijele Dalmacije.

"Želimo li produžiti pred i posezonu, trebamo nešto poput pustolovnog turizma. Ove godine imamo i feratu te zip line na Biokovu", kazala je Bušić dodavši da se ponuda svake godine širi.

Spomenula je da u Splitu ponuda pustolovnog turizma napreduje, posebno na Marjanu gdje su u ponudi sea kayaking, penjanje i hiking, a u okolici tu su i kanjoning, rafting i razni izleti.

kockanje Nacionalno istraživanje Učenici s kockanjem počinju već u osnovnoj školi