Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
SASTANAK

Od Regije Veneto možemo mnogo naučiti

Foto: Zadarska županija
Samo Veneciju godišnje posjeti više od 25 milijuna turista, od čega znatan broj dolazi kruzerima – dodao je župan Longin

Zadarski župan Božidar Longin održao je radni sastanak s potpredsjednikom Regije Veneto Gianlucom Forcolinom u sjedištu jedne od gospodarski najrazvijenijih talijanskih pokrajina. Italija je godinama vodeći vanjskotrgovinski partner Zadarske županije.

Aktualni sat 12. sjednice Županijske skupštine Na pravom smo putu da postanemo vinarska regija

– Županija i Regija Veneto, zbog zemljopisnog položaja te interesa u očuvanju Jadrana, imaju posebne koristi od poslovne suradnje, pri čemu osobit naglasak ima partnerstvo na projektima u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. – rekao je župan i podsjetio da su samo lani ustanove i pravni subjekti ZŽ-a u okviru spomenutog programa s talijanskim partnerima ostvarili 16 aktivnih projekata koji se financiraju iz EU.

– Predstavnike Regije Veneto upoznali smo sa strateškim projektima ZŽ-a, stavivši naglasak na gospodarske zone i potencijale nove luke Gaženica kao i pozicioniranje Zadra kao potencijalnog europskog prometnog čvorišta. Od njih sigurno možemo preuzeti određena iskustva iz turističkog sektora, jer, primjerice, samo Veneciju godišnje posjeti više od 25 milijuna turista, od čega znatan broj dolazi kruzerima – dodao je Longin.