Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Dogovor

Od zračne luke do Splita od svibnja i katamaranom

katamaran
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Još nije utvrđena cijena karte, no direktor županijske turističke zajednice Joško Stella pretpostavlja da će cijena biti oko sto kuna po osobi, ​a za djecu do sedam godina vožnja će biti besplatna

Putnici koji od kraja svibnja ove godine u Split budu stizali zrakoplovom moći će do gradske luke, osim autobusom, doći i katamaranom koji će​ do kraja listopada prometovati svaki dan od jutra do večeri, doznaje se od direktora županijske turističke zajednice Joška Stelle.

vatrogasna vježba Europskim sredstvima do opremljenije, učinkovitije i bolje civilne zaštite Županija ulaže dva milijuna kuna u spašavanje iz vode

​Stella je rekao da će iz Resnika prema Splitu tijekom svibnja i listopada katamaran voziti osam puta dnevno, a od lipnja do kraja rujna čak deset puta dnevno, svakih sat i pol vremena od jutra do 21,30 sati​, pa će tako putnici iz splitske zračne luke brzo i bez prometnih čepova na cestama stizati u trajektnu luku Splita na sve linije prema otocima.

Tek će gradnjom Centra za zbrinjavanje otpada biti moguća konačna sanacija deponija na Karepovcu i ostalih odlagališta na području županije Započinje jedna od najvećih investicija u županiji Odobreno 323 milijuna kuna za Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici!

​- Linija je dogovorena između Agencije za obalni linijski promet,​ ​Lučke uprave Split, hotelijera sa srednjodalmatinskih otoka, Zračne luke, te gradova Splita i Kaštela, a treba je potvrditi Upravno vijeće Agencije za linijski promet. Tako će dugo očekivana brodska veza Splita sa zračnom lukom biti stavljena u funkciju 31. svibnja s tvrtkom koja će na tu komercijalnu liniju staviti katamaran kapaciteta 145 osoba - rekao je Stella koji pretpostavlja da će cijena biti oko sto kuna po osobi, ​a za djecu do sedam godina vožnja će biti besplatna.

Agencija za obalni linijski promet i tvrtka Katamaran Line potpisat će o tome ugovor, dok će Lučka uprava Split osigurati potrebnu infrastrukturu za pristajanje i isplovljavanje katamarana u Resniku​, dometnuo je Stella.

Zavod za hitnu medicinu ima 120 vozila, od čega 50 novih Župan Boban predao šest novih vozila hitne medicine Prosječna starost vozila hitne pomoći u županiji samo dvije godine