Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Odgojiteljice organizirale najbolji pidžama party

Vrtićarci su uživali u noćnom druženju
1/10
Foto: Grad Vukovar
predškolarci su u timovima sudjelovali u potrazi za blagom koja je pobudila natjecateljski duh, izoštrila njihova čula, potaknula ih na logičko povezivanje i zaključivanje te timski rad

Da se zabava u vrtiću ne događa samo dok roditelji rade – dokazuje i pidžama party organiziran u Centralnom objektu DV Vukovar.

Usvojili novi program Za razvoj poduzetništva u Vukovaru 14 mjera

Organizatori ovog partija su odgojiteljice starijih skupina u suradnji s ostalim kolegicama iz objekta. Svi već znaju da odgojiteljice odlično rade odgojno-obrazovni rad tijekom dana. Ali da odgojiteljice znaju i prirediti pidžama party za pamćenje – to smo tek sad otkrili, priopćili su iz gradske uprave.

Foto: Grad Vukovar

Čim se smračilo, zabava je počela, a sadržavala je niz osmišljenih aktivnosti. Mrak je stvorio idealne uvijete za istraživanje vrtićkog dvorišta kojeg po danu poznamo jako dobro, ali po noći predstavlja pravi izazov. Da stvar bude još zanimljivija – predškolarci su u timovima sudjelovali u potrazi za blagom koja je pobudila natjecateljski duh, izoštrila njihova čula, potaknula ih na logičko povezivanje i zaključivanje te timski rad.

Jelovnik za pidžama party je bio sljedeći: pizza i palačinke koje su, za vrijeme traganja za skrivenim blagom, odgojiteljice ostalih skupina – pripremile za klince i klinceze.
Uslijedile su ostale planirane aktivnosti: razbijanje pinjate zatvorenih očiju, glazbene stolice u blagovaoni, modna revija u pidžamama te gledanje crtića na velikom platnu.

Foto: Grad Vukovar

Poseban je doživljaj probuditi se ujutro u vrtiću. Nakon noći prospavane u vrtiću, uslijedilo je oblačenje, umivanje, pranje zubi, doručak, društvene igre, boravak na dvorištu ...
Nekoj djeci je ovo prvo noćenje bez roditelja. Dojmovi su i više nego pozitivni. Djeci će ovo svakako ostati zapamćeno iskustvo.

Veliko hvala svim odgojiteljicama koje su i ovu ideju realizirale. Upravo ovakvi događaji govore o jačini odgojiteljskog poziva. Upravo ovakvim događajima činimo da našoj djeci djetinjstvo ostane zapamćeno po prekrasnim uspomenama. Kroz igru učimo. Kroz zabavu učimo. A odgojiteljice u DV Vukovar I – upravo to i omogućuju.

Foto: Grad Vukovar

Ivan Penava suradnja Veleposlanik Južnoafričke Republike u posjetu Vukovaru Obilježen Dan hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara ‘Branitelji bi bili puno jači kada bi imali jednu krovnu udrugu, a ne stotine malih’