Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U 81. godini života

Odlazak legendarnog boćara Vlatka Krnčevića

Foto: Općina Vir
Bili smo strah i trepet u Dalmaciji. Radili smo čuda, tako je prije deset godina na oproštaju govorio Vlado Krnčević

- U 81. godini života 26. veljače zauvijek nas je napustio Vlatko Krnčević, jedan od utemeljitelja Boćarskog kluba Vir u 1980-ima i legenda virskog boćanja. Kada se u srpnju 2009. godine na prigodnom turniru održanom na virskom boćalištu uz Muja tada 71-godišnji Krnčević oprostio od boćanja, iza sebe je ostavio organizirani klub, školu boćanja, sačuvanu tradiciju te bezbrojna sjećanja na ubojitu desnu ruku kojom je valjao i izbijao – izvijestili su s tugom s Vira.

Za nagradu pršut Virani osvojili Karnevalske igre!

– Nove generacije dolazile su i prolazile nastavljajući utabanim putem koji su trasirali njegovi prijatelji, suigrači, predsjednici, voditelji i boćari Tomislav Bašić, Joso Gržeta, Jakov Rukavina, Krsto Bašić, Branko Rukavina, Ante Kapović, Goran Budija, Joso Vučetić i drugi, a u novije doba njegovi boćarski učenici Darko Bašić i Igor Vučetić. Mnoga postignuća Krnčevića i njegove generacije dugo su vremena bila svjetionik virskim boćarima, pa iako je nova generacija u rezultatskom smislu postigla više, pionirski duh utemeljitelja nikad nije nestao. Nisu izblijedjela ni sjećanja na Crnu panteru – kako je Krnčevića zvao nekadašnji predsjednik Bašić, također pokojni velikan virskog sporta – zbog njegove lakoće i vještine igranja, a ponekad i strahopoštovanja koje je izazivao kod sportskih suparnika – istaknuli su s Vira.

„Bili smo strah i trepet u Dalmaciji. Radili smo čuda“ – tako je prije deset godina na oproštaju govorio šjor Vlatko ili virski Vlado. Toga dana kada se opraštao, boćalište uz Muja bili su pohodili boćari slavnog Zrinjevca, Ante Starčević iz zagrebačke Dubrave i boćarska reprezentacija iz Zadra koju su predvodili veliki sportaši poput legendarne Zlatne kopačke Josipa Skoblara te sjajnog reprezentativca i košarkaša Zadra Čedomira Ćire Perinčića.

Vir Goran Vicković, predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi: “I ovog ljeta ćemo omogućiti dvjema obiteljima da besplatno ljetuju na otoku”