Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Za nagradu pršut

Virani osvojili Karnevalske igre!

Foto: Općina Vir
Kada su ruke bile u zraku, medalje stavljene oko vrata, svijeće upaljene na torti i pjenušac natočen u čaše, kapetan Kapović s nagradnim pršutom od sedam-osam kilograma izgubio se negdje u polumraku virske rive – opisali su s Vira

Napokon! Nakon najmanje desetak bezuspješnih pokušaja te nastupa na ljetnim i zimskim verzijama popularnih City Games, domaća virska momčad uspjela je pobijediti te razveseliti više stotina svojih navijača na virskom borilištu Karnevalskih igara. Mate Kapović, Marija Majcan, Katarina Mičanović, Alen Tomić, Adem Velagić i Andrija Uložnik kao momčad Đirski Vir, prikupili su 34 boda pobijedivši u potezanju konopa, držanju krigli i jabuka sa šlagom u ustima, što je uz 4 boda dobivena na natjecanju u gađanju iz samostrela i 2 boda za alkarske vještine bilo dovoljno za trijumf ispred maloljetne momčadi Pline istočne iz Ploča – izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću.

Vir Goran Vicković, predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi: “I ovog ljeta ćemo omogućiti dvjema obiteljima da besplatno ljetuju na otoku”

– Kada su ruke bile u zraku, medalje stavljene oko vrata, svijeće upaljene na torti i pjenušac natočen u čaše, kapetan Kapović s nagradnim pršutom od sedam-osam kilograma izgubio se negdje u polumraku virske rive – opisali su s Vira.

– Osvojiti naslov prvaka nakon toliko godina i pokušaja je sjajan osjećaj. Dali smo sve od sebe da razveselimo navijače, a ovaj nagradni pršut ćemo odmah načeti i do kraja večeri ogoliti do kosti. Sutra ćemo napraviti fažol – istaknuo je Kapović.

Medalje i poklone Virani su, kako navodi Škrbić, dobili iz ruku zamjenika načelnika Općine Vir Antonija Vučetića i direktora kompanije Vir zaštita Ante Orlića, baš kao i drugoplasirani Pločani te Biograjke i Biograjci iz Ubotnice koji su bili treći.

– Četvrta je bila momčad Ombla iz Komolca, pa im nije pripalo ništa, dok su na posljednjem mjestu bili zadarski Šerif i Šerifke. Zabava je nastavljena uz svirku zadarskog benda Trofej, a nakon svega, spomenimo i one koji su sjajnom virskom eventu dali pečat: događaj su organizirali destinacijska kompanija Vir turizam i karnevalska udruga Vizera s Vira uz pokroviteljstvo Općine Vir – zaključili su s Vira. 

Unapređenje Ivica Dernaj radi na cikloturističkom projektu otoka Vira Otok Vir obrađivat će se i na austrijskom sveučilištu Diplomski rad Ivice Dernaja o turističkom razvoju Vira Nevrijeme Štetu od bure službe su brzo sanirale